lördag 1 oktober 2016

Idol 2016: första fredagsfinalen

Igår drog idol igång på riktigt. Temat för kvällen var topplistan, således hade jag hört ungefär noll av låtarna förut.

Ingen människa orkar väl läsa en fullständig rapport om samtliga tolv uppträdanden därför kommer här ett kort sammandrag.

Rebecka Karlsson var bäst med sin tolkning av Zara Larsons EM-låt. Hon sjöng tonsäkert, dansade och var glad som en lärka. Mer än så kräver inte jag av de aspirerande idolerna, och inte heller juryn tydligen som var eld och lågor över den unga skåningen. I övrigt var det ingen som gjorde några större intryck på den här gamle countrybloggaren. Sämst var Feliks Parik som såg ut som han skulle kissa på sig, kanske gjorde han också det med tanke på det oerhört stela rörelsemönstret. Med de käkbenen sitter han dock säkert i flera veckor hur mycket han än urinerar ner scenen.

Tyvärr fick vi säga tack och hej till en av tävlingens färgstarkaste deltagare, 23-åriga Zeana. Hon hade ju faktiskt något av en personlighet. Istället borde Nicole Touma, som också hängde löst, fått lämna. Sällan har idol haft en så meningslös deltagare i startledet som dessutom aldrig sökt sig till programmet till att börja med. Tillbaka till pizzerian med dig!

Zeana in the flesh.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar