tisdag 13 september 2016

Lori McKenna - The Bird and The Rifle

The Bird And The Rifle är Lori McKennas tredje platta på fyra år och nionde totalt sedan debuten år 2000. Imponerande sannerligen, speciellt med tanke på att hon också skaffat sig fem barn. Arma kvinna.

Som om det inte vore nog har hon dessutom verkat som en av branchens vassaste låtskrivare och stadigt servat countryeliten med megahits.

Den ömma modern bor i samma lilla stad hon växte upp i med en man hon känt sedan tredje klass. Tillsammans har de alltså fem barn och paradoxalt nog verkar denna helyllekonstellation generera riktigt mörka countrylåtar. Det överhängande temat på senaste plattan är något så festligt som kvinnor fast i kassa relationer och småstäder som långsamt dör ut. Konstigt nog är det alldeles underbart att lyssna på eländet.

McKennas okonstlade röst är också en fin tillgång. Här slipper man vokala utsvävningar, onaturligt höga toner och annat sångskryt.

Den nionde plattan bjuder på precis lika härligt deppig country som vi vant oss vid från den kompetenta Singer/songwritern. Hoppas detta blir hennes definitiva genombrott som artist, det förtjänar hon.

Bästa spår är "Halfway Home", "All These Things" och titelspåret "The Bird And The Rifle".

Betyg: 4 (av 5)

Fågeln och geväret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar