onsdag 7 september 2016

Kerstin VM-kvalbloggar! Sverige - Holland 1-1

Igår kickade VM-kvalet i herrfotboll gång. Givetvis kommer här en rapport som ingen människa bett om.

Det var lite av en nystart för Sverige då flera profiler kastade in handduken efter EM-fiaskot. Till exempel slapp vi se Hamréns 1930-talsinspirerade advokatväst på sidlinjen och Isakssons taniga lemmar i målet. Framförallt fanns ju heller ingen Zlatan på planen vilket verkade öppna upp för andra förmågor att plötsligt spela ut. Forsberg, Guidetti och Berg jobbade som ett sammansvetsat vårdteam i topp. Varken Berg eller Guidetti hade väl före gårdagens match någonsin gjort något bra på en fotbollsplan?

Berg gjorde till och med elegant lobbmål i 43:e minuten. Rollen som matchhjälte får ändå tillskrivas målisen Robin Olsen som var helt fenomenal matchen igenom. Faktiskt var han nästan i klass med undertecknad under hennes storhetstid som Slestadsskolans trygga keeper i skolhandbollen 1995-1997.

Tyvärr slank trots storspel ändå en boll förbi i 67:e minuten (sämsta meningen i bloggens historia).

På övertid fick också en flygande holländare in ett segrande mål men domaren dömde bort det på grund av gruff. Helt felaktigt dömt men kul för Sverige som jag tycker visade på okaraktäristiskt fina kvaliteter i sin så kallade nystart.

Nu har vi VM-guldet som i en liten ask.

Olsen in action.

Vem är prao-eleven?

2 kommentarer:

  1. Mmmm..ett bra spaningsreportage med kloka tankar. Men för att nå ett VM-guld krävs nog att de svenske får ta del av de skidåkande norrmännens astmamediciner för att bli lite mer uthålliga och kvickare i benen....Då kanske!....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sannerligen! De verkar som de aldrig orkar mer än 60-70 minuter, dåligt tycker jag med tanke på att de får miljoner för att träna hela dagarna!

      Radera