onsdag 21 september 2016

Kerstin EM-kvalbloggar! Danmark - Sverige 2-0

Efter förra veckans vinst över Slovakien var de svenska fotbollsdamerna redan klara för EM i Holland nästa sommar. Gårdagens match mot Danmark skulle därför mest bara spelas av för att sedan kunna fira med obskyra mängder sprit. Vilket väl är själv finessen med lagidrott, och kanske livet i stort.

Matchen började klart bäst för Danmarks del. De var givetvis hungrigare eftersom de ännu inte säkrat en EM-plats och etsade sig tidigt fast på den svenska planhalvan. 1-0-målet kom efter bara 12 minuter då Emma Berglund halkade olyckligt och gav danska Johanna Rasmussen flott skottläge som hon förvaltade på bästa sätt. Pang sa det bakom Hedvig Lindahl som stod på läktaren och köpte korv.

Andra halvlek började också med en kallsup. Efter hörna träffade storstjärnan Pernille Harder stolpen som resulterade i en fin pass till Nadia Nadim som enkelt petade in 2-0-målet. Harder var för övrigt matchens gigant med sina älgiga spelstil.

Danmark vann rättvist och det innebar avancemang även för dem till nästa års Europamästerskap. Låt oss hoppas att Pia Sundhage avgått tills dess. Hon har ju uppenbart inte förstått vilken guldkalv hon sitter på i Stina Blackstenius som igår bara fick 45 minuters speltid. KATASTROF!

Matchens lirare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar