tisdag 11 juni 2019

Kerstin VM-bloggar! Sverige - Chile 2-0

Efter ett par dagars obskyra matcher var det äntligen dags för Sverige att kliva in i världsmästerskapet i fotboll. Chile stod för motståndet och skulle på pappret bara vara en liten empanada att tugga i sig. Men det blev en onödigt dramatisk afton i Rennes.

Första halvlek ägde Sverige fullständigt men det var uddlöst på topp och de klara målchanserna lyste med sin frånvaro. Andra halvlek var likadan. Dock blev Sverige snäppet vassare på topp i och med inhoppande Hurtig och Anvegård. Men säg den lycka som varar för evigt. Ett monsunregn bröt ut och strax därefter blixtrade det så våldsamt att domaren fick avbryta matchen. Jag är personligen mycket skeptisk till att en spelare får blixten i huvudet när man omringas av ett ramverk av stål men vad vet jag.

Matchen återupptogs exakt kl. 20:12. Hur man kom fram till denna tidpunkt kommer för alltid var en gåta. Man hade gärna suttit med på det FIFA-mötet.

Åter till match. Sverige hade nu bara dryga tjugo minuter på sig att skicka in bolldjävulen i mål. I grevens tid kom så äntligen ett förlösande mål. Asslani dundrade in bollen och proppen var ur. På övertid bjöd sedan underbarnet Janogy på ett konstnummer och visade hur en slipsten ska dras. Slutet gott allting gott.