fredag 19 maj 2017

The Mulligan Brothers live på Hotell Hulingen

Hotell Hulingen, det musikinspirerade haket mitt i Hultsfred har blommat upp till en riktig partyoas. Hit kommer människor lång- och kortväga för att äta, supa och lyssna på musik. Livets tre små läckerheter.

Igår var det country på Hulingeagendan och min goda vän Marcus från Smålands Country Club bjöd in till både gratis mat och konsert. Jag och Frida släppte allt vad vi höll på med och kastade oss i bilen så fort vi hörde ordet gratis.

The Mulligan Brothers kommer från Mobile, Alabama och lirar smakfull bluegrass med inslag av folk, americana och lite allt möjligt. Vanligtvis består de av fyra musikanter men igår var de bara tre. Oklart varför. De tre som var kvar bjöd dock på en gedigen samling låtar, faktiskt kändes det som det aldrig skulle ta slut. Hela sällskapet var eniga om att showen var cirka 45 minuter för lång. Synd det för musiken var det annars inget fel på. "Cecilia" och "Lay Here" till exempel är ungefär så bra som modern bluegrass någonsin blir. Det var dock ett långt parti mitt i konserten där låt efter låt lät likadant. Förutom den fadäsen var The Mulligan Brothers en fröjd att bevittna.

Före huvudnumret överraskades vi av ett kompetent förband. Los Angeles-baserade Jim and Sam rev av 5-6 nummer som verkligen gav mersmak. Med blott en gitarr, aggressivt fotstampande och en lustig mick bjöd de på riktigt god stämning. Vilket var imponerande med tanke på at de var mitt uppe i kamikazeuppdraget att spela ett gig varje dag under ett år.

På det stora hela en alldeles förträfflig afton i goda vänners lag som dessutom guldkantades av tropisk värme.

Instagram @barabaraberra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar