söndag 14 maj 2017

Eurovision Song Contest 2017

Igår var det schlagerfezt för hela tjocka slanten. Jag missade första delfinalen och såg med viss skepticism på den andra. Det finns verkligen mycket dålig musik där ute. Men också ett knippe riktigt bra låtar. Låt oss i en positiv anda fokusera på dem!

UNGERN Joci Pápai - Origo (8)
Det har blivit lite av en trend att sjunga på sitt modersmål. Jag gillar det och jag gillar Joci Pápais klagosång på sirlig ungerska. Rapen hade man dock klarat sig utan.

MOLDAVIEN Sunstroke Projekt - "Hey Mamma" (3)
Lilla Moldavien överraskade med en riktig partydänga till schlager. Den stora behållningen var den ettriga saxofonen men Sunstroke Projekt hade också den goda smaken att förstå att musik ska byggas utav glädje, av glädje bygger man musik!

PORTUGAL Salvador Sobral - "Amar Pelos Dois" (1)
Årets vinnare gillades även av undertecknad. Trots uppenbar avsaknad av det mesta hade det här numret något som hela Europa verkar längtat efter.

AUSTRALIEN Isaiah - "Don't Come Easy" (9)
Det har varit mycket snack om Isaiahs enorma ögonbryn. Men låt oss istället diskutera hans groteska fötter, som var lika långa som han var hög. Det såg ju inte klokt ut! Rent musikaliskt var det snudd på störigt perfekt.

RUMÄNIEN Ilinca feat. Alex Florea - "Yodel It" (7)
Det här är det underbaraste jag hört någonsin.

BELGIEN Blanche - "City Lights" (4)
Även om jag är ett stort fan av glad och otvungen schlager så var det svårt att värja sig för fenomenet Blanche. Med utstrålning som en IVA-patient bjöd hon på tävlingens kanske bästa låt.

SVERIGE Robin Bengtsson - "I Can't Go On" (5)
Sympatiske Robin gjorde ingen besviken i finalen, det var freaking beautiful. Det var också freaking uppfriskande med ett show- och dansnummer bland alla freaking solonummer.

BULGARIEN Kristian Kostov - "Beautiful Mess" (2)
Bulgarien har seglat upp som en riktig schlagernation. Förra årets "If Love Was A Crime" av Poli Genova var en vinnare i min bok. Årets bidrag är något mer dämpat men kvaliteten är den samma.

Lustigkurren från Portugal vann alltså hela tjotaballongen. Ännu en anledning att få möta våren i Lissabon!

Cool, coolare, Robin Bengtsson.

1 kommentar:

  1. Somnade ifrån men blir sugen att lyssna efter dina kommentarer!

    SvaraRadera