söndag 13 november 2016

Kerstin VM-kvalbloggar! Frankrike - Sverige 2-1

Ni kanske trodde ni skulle slippa en recension från fredagens fotbollsbatalj på Stade de France. Det gör ni inte. Däremot kan jag glädja er med att veckans idolrecension utgår på grund av bristande intresse från min och framförallt er sida.

Så till matchen. Sverige ställde upp i helgult. En färgskala som är svår att bära upp, speciellt om man som merparten av det svenska laget har patologiskt taniga ben. Men som vanligt görs inga poängavdrag för stillös uppenbarelse så 0-0 vid matchstart.

Sverige öppnade piggt. Det var faktiskt spelmässigt hyfsat jämnt i första halvlek. Andra halvlek började sedan på bästa sätt för svensk del. Forsberg fick på sin livs frispark och lurade alla. Franska målisen var till exempel uppe på läktaren och köpte korv. Glädjen blev dock kortvarig för strax därefter kvitterade Les Bleus. Sju minuter senare var det dags igen då Robin Olsson i svenska kassen sjabblade med bollen som en annan damfotbollsspelare.

Slutresultatet blev 2-1 och det var väl egentligen ett helt rättvist resultat. Trots pigg start från Sverige så var Frankrike sett över 93 minuter det bättre laget.