måndag 22 april 2013

Kacey Musgraves - Same Trailer Different Park

Det är inte lätt att sticka ut i dagens moderna country. Grabbarna ser alla likadana ut, cowboyhatt och illasitande jeans, halvdan musik med lite för mycket elgitarrer för att egentligen vara countryusik. På tjejfronten är det nästan ännu svårare att urskilja vem som är vem, det är egentlgen bara Miranda Lambert och Taylor Swift som verkligen funnit en egen identitet inom den snåriga kommersiella countrypopen.

Men så fann jag häromdagen 24-åriga Kacey Musgraves "debutplatta" (hon har tidigare släpp tre plattor på eget bolag) och jag blev fullständigt knockad. Det är vacker melodiös simpel countrypop. Och det kom som en stor chock för mig, som tidigare inte varit något jättefan av just den genren, att det kunde låta så bra.

Det hela inleder med magsika "Silver Lining", en liten trudelutt i mollachord, och ett ganska töntigt budskap, men det förlåter man lätt för Kacey sjunger så fint och refrängen är så härligt svängig. Hon har en himla mysig röst som är helt befriad från de här ljusa, gälla tonerna som många av hennes kollegor envsas med att sjunga.

"Merry Go 'Round" var första singeln från plattan och är absolut en kompetent låt. En banjoslinga (Kerstins favoritinstrument!) går genom hela låten och melodin tickar på i ett ganska odramatiskt tempo. Det är också från den här låten som titeln till plattan återfinns.

Andra kanonlåtar på plattan är "My House", "Blowin' Smoke", "I Miss You" och "Follow Your Arrow" men allt är ju bra herregud.

Same Trailer Different Park är det bästa jag hört i kommersiell countryväg på väldigt länge.

Betyg: klockren 5:a (av 5)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar