söndag 11 oktober 2015

Kerstin ser på TV: Atleterna

Så var stunden äntligen kommen, final i Atleterna! Detta program som konstigt nog inte handlar så mycket om att vara atlet utan snarare om att ha turen att hamna i par med en atlet alternativt vara ganska duktig på obskyra grenar som fäktning, löpskytte, kula eller bågskytte.

Man kunde tro att man till finalen skulle spä på med lite mer spektakulära grenar men icke sa nicke! Det hela började med löpskytte (tidernas dummaste låtsassport). Här skulle ett av de tre paren slås ut och således inte få tävla i själva finalen. Patrik och Kija slogs rättvist ut då de ju halkade in på ett bananskal förra veckan.

Nu så till den riktiga finalen. Nu blir det väl någon fräsig hinderbana elller bergsbestigning eller dylikt. Icke sa nicke! Finalen bestod i en bäst-av-tre-batalj i grenarna längdhopp, bågskytte och 60 meter sprint. Människan som producerat Atleterna måste antingen jobbat på en väldigt knaper budget eller kommit till den bistra slutsatsen att den här showen inte går att rädda och bara velat få det överstökat. Men en tv-älskare som jag fann ändå små guldkorn i den tempofattigt finalen. Till exempel var det glädjande att se att Carmen plötsligt blivit en riktig fena på att hoppa längd. Ihop med Lasses jättehopp vann de givetvis första grenen.

När andra grenen drog igång var det bara en kvart kvar av programmet och här kunde alla vi som någonsin tittar på tv förut räkna ut att den tredje grenen inte kommer hinnas med och att Andreas ch Jennie således kommer gå bet. Och vips så var det slut. Carmen och Lasse sköt pilbåge som små indianer och vann.

Jag  har gillat denna tafatta serie men misstänker att ingen annan är lika störd. Så om SVT har någon känsla för kvalité så lägger de ner programmet och sparkar producenten ögonaböj. Men hoppas inte.

Sportigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar