fredag 16 oktober 2015

Idol 2015: Fjärde fredagsfinalen

Finns det något härligare än att avsluta en hård arbetsvecka med en kall öl framför Idol? Troligtvis. Här kommer ändå en rapport om omgång fyra.

Temat för kvällen var 90-tal. Jag såg fram emot Leila K, Shaggy och kanske lite Rednex. Men det blev istället något av en Gold FM-afton med hits som "Ironic", "It Must Have Been Love" och nån gammal Shania Twain dänga.

Först ut var Amanda som bjöd på en sirlig version av Britney Spears "Baby One More Time". Det var lite småsegt men inte direkt dåligt och då kan man i regel räkna med att någon annan gör lite sämre ifrån sig. Anna-Sofia var näst på tur och rev av en solid version av "That Don't Impress Me Much" (som tyvärr inte impressade så much på svenska folket).

Mysmongot Martin rockade sedan loss med elgitarr och scarf. Jag hade gärna varit utan scarfen men i övrigt var det top notch, vilken röst alltså. Frans kom sedan upp på scenen och framstod som rena Wiener Sängerknaben i jämförelse. Men jag gillar ändå Frans, trots att han knappt gjort något bra nånsin.

Tove sjöng skjortan av Alanis Morisettes klassiker "Ironic". Jag tyckte det var fantastiskt, juryn hade som vanligt varsin pinne i röven och tyckte det var lite mycket vibrato eller nåt. Axel sedan sjöng "It Must Have Been Love" och gjorde det bra men jag kan inte förlåta honom för den fula byxan. Det är, har aldrig varit, kommer aldrig vara, snyggt med en byxa som hänger som en magsjuka i grenen.

Kvällens bästa var glädjande nog Ida med No Doubts "I'm Just A Girl". Hon var grymt bra, men det var hon ju även förra veckan bara att juryn då inte fattade det. Ikväll fick hon i alla fall äntligen beröm från den bipolära juryn och det var ju inte en dag för tidigt!

Simon tog återigen på sig det fulaste tygstycke han kunde hitta och sjöng jättebra. Lite förutsägbart kan jag tycka.

Sist men inte minst Bori. Kanske hade han snubblat över en dos amfetamin för han for runt som ett eldklot på scenen. Juryn gav stående ovationer och Bori grät. Det var ett fint litet idolögonblick.

Turen att lämna cirkusen gick denna vecka till Anna-Sofia. Grattis säger vi till henne!

Kvällens vinnare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar