måndag 5 oktober 2015

Kerstin ser på TV: Atleterna

Jag utlovade förra veckan att vi denna vecka skulle vara framme vid final i det patetiska, men grymt underhållande, programmet Atleterna. Jag hade fel. Istället fick vi ett kärt återseende då samtliga lucky losers kom tillbaka till programmet för en chans att knipa en finalplats. Till exempel allas vår favorit Emma. Hon behövde cirka fem minuter på sig innan hon tiodubblade underhållningsvärdet i och med ännu en patenterad panikattack. Hon är ju som gjord för showbiz alltså!

De återsända sattes på "tufft" prov direkt i och med ett minitriathlon med betoning på mini. De skulle cykla 3 km, simma vad som såg ut att vara ca 50 meter och slutligen springa 3 km. Denna gren var så talande för hela den här showen. Dels var det ett löjligt enkelt triathlon, folk har ju jobbigare väg till jobbet, och dels hade de inte ens vett nog att köra skiten i rätt ordning. Men vad gör det när man får se Emma och hennes gulliga flätor hoppa i det svala sjövattnet och skrika i panik och sedan vända tillbaka till bryggan igen, det är bra TV det. Men hon tog sig samman och simmade tillslut och kom i mål "endast" 9 minuter efter vinnaren Linda. På herrfronten segrade Rasmus.

Linda och Rasmus kom på så vis direkt till duell där en biljett till finalen stod på spel.

Där mötte de dansaren Kija och mongot, ursäkta sprintern, Patrik som vann gren nummer två som var 60 meter häck. Att hoppa häck som glad amatör kan förövrigt vara det mest ovärdiga en människa kan utsätta sig för. Jag ska försöka ordna fram några häckar till nästa personalfest.

Duellen blev en klassisk batalj i fäktning. Kija vann med pytteliten marginal och slog ut den uppenbart starkaste tjejen i fältet, alla vi fyra som tittat på säsongen vet ju att Linda är den enda tjejen som ens är i närheten av att vara atlet. Tyvärr föll hon i den stora kvinnofällan och började gråta när förlusten var ett faktum. Denna säsong har verkligen varit ett stort fall bakåt för kvinnorörelsen.

Patrik slog ut Rasmus och jublade som om han vunnit OS-guld i ADHD. Helt uppenbart hade han glömt ta sin Ritalin den morgonen. I finalen håller jag istället på Carmen och Lasse, Classe!

Väl mött nästa vecka. Då är det final!!! (På riktigt)

The Returned

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar