söndag 21 juni 2015

Kerstin VM-bloggar! Tyskland - Sverige 4-1

Sverige lyckades nästla sig vidare från dödens grupp som någon form av lucky loser trots noll vunna matcher. Som straff fick de redan i åttondendelen tufft motstånd i form av Tyskland och kanske en och annan y-kromosom.

Matchen spelades i ett somrigt Ottawa. Svenskorna såg så där härligt rödmosiga ut. Så som bara människor från Norden kan göra när temperaturen stiger över 20 celsius. Kanske var det "hettan" som också ställde till det redan från start, ett sömnigt försvar höll ju på att släppa in ett tyskt mål efter bara 10 sekunder och jag höll på att sätta grillchipsen i vrångstrupen.

Sverige skärpte till sig litegrann men var ändå storleken mindre på alla positioner, välförtjänt satte därför Anja Mittag ettan i 24:e minuten och cirka tio minuter senare satte Celia Sasic mål på straff. 2-0 i halvtid och efter 315 spelade minuter väntade jag fortfarande på att en svensk spelare skulle visa någon form av glädje på planen.

Bortkorvlad Lindahl i mål

Men det dröjde till 82:a minuten innan någon drog på smilbanden. Linda Sembrandts (Sveriges mesta målgörare detta VM!) nickade elegant in bollen efter perfekt slagen frispark från Therese Sjögran. Tyvärr hade tyskarna utökat sin ledning till 3-0 dessförinnan, men ändå glädjande att se svenskornas reaktion på målet, de jublade stort och hoppet är ju det sista som överger människan även om de hade en Berlinmur att penetrera.

Jacobsson lyckades dock hamna fri med målisen och var så när att få in 3-2-målet men hon glömde plötsligt bort vad hela hennes yrke går ut på när bollen damp ner framför hennes fossiingar och gav i princip bollen till målvakten som en prydligt inslagen julklapp.

Istället satte Tyskland i slutminutrarna ett fjärde mål och eländet slutade 4-1.

Bäst i svenska laget var Therese Sjögran, 38-åringen som sorgligt nog också gjorde sin sista landskamp. Hon var också bäst sett till hela turneringen. Lotta Schelin var inte så kass som alla experter vill få det till. Några som verkligen underpresterat är däremot Caroline Seger och den ständigt bekymrade Kosovare Asslani, har ni sett en människa med djupare rynka mellan ögonbrynen?

Åh va jobbigt det är att spela fotboll hela dagarna!

Kommentatorn Daniel Kristiansson var som vanligt riktigt jobbig att lyssna på. Han hade som enda agenda att såga allt svenskarna gjorde, något man kan roa sig med hemma i tv-soffan eller på en pytteliten countryblogg men INTE när man talar inför hela svenska folket. Malin Svedberg var som vanligt harmonisk att lyssna på, jag gillar henne starkt.

I klädkampen vann Sverige men inte med någon större marginal då båda lagen bar träliga Adidasplagg.

Nu får vi se om det blir country på den här bloggen i sommar eller istället U21-VM och fortsatta analyser från Dam-VM. Den som lever får se!