lördag 13 juni 2015

Kerstin VM-bloggar! Sverige - USA 0-0

Välkommen till Sveriges sämsta countryblogg som mest handlar om sport. Som den übernörd jag är satt jag givetvis uppe hela natten och bevittnade kampen mellan Sverige och USA i andra omgången i Dam-VM (som det så märkligt heter).

Matchen började strax innan 02. Trots den sena timmen var jag pigg som en lärka och hade faktiskt inga större besvär med att hålla mig vaken. Men det var ju också en rysligt välspelad match. Vi tar det från början.

Sverige öppnade piggt, höll i bollen och var det spelförande laget en bra bit in i första halvlek. Tyvärr var det ganska uddlöst fram i i topp. Lotta Schelin verkat tagit på sig högerskon på vänsterfoten och vice versa för hon snubblade sig fram och fick ingen som helst ordning på varken boll eller fötter. Sofia Jacobsson var snäppet vassare men även hon hade svårt att ta sig förbi sin sista gubbe. USA kom in mer och mer vad det led men kom aldrig heller riktigt nära ett mål.

I andra halvlek var det snäppet mer böljande spel och det öppnade upp för klarare målchanser åt båda håll. Caroline Seger hade en betydligt bättre kväll än senast mot Negeria och var snubblande nära att på hörna lyfta in bollen bakom Hope Solos stora nävar. Tyvärr stod en amerikansk back i vägen och nickade undan på mållinjen. Therese Sjögran var också nära att med ett elegant långskott dundra in bollen men centimetrarna var inte på hennes sida. Hon hade förövrigt en mycket bra kväll, klart bäst i det svenska laget och som man hade unnat 38-åringen att få ha gjort det där målet. Hon blev tyvärr utbytt med en kvart kvar (helt obegripligt agerat av Pia Sundhage). In kom Piteåspelaren Emilia Appelqvist, jag har aldrig hört talas om henne och var heller inte särskilt imponerad. Hon trillade tidigt och landade på sin arm och fick gå ut och linda den, trams!

En annan som skadade sig var ytterbacken Jessica Samuelsson som fick en amerikan i nacken och tvingades ut för att stoppa blodflödet. Trots sin älgiga springstil, som alltså också toppades med ett jättefult huvudbandage, var hon en av de bättre svenska spelarna om än synnerligen oelegant.

I slutminuterna kom bjässen Abby Wambach in i det amerikanska anfallet och skapade problem men Hedvig Lindahl skötte sig ypperligt i mål och höll tätt.

Matchen slutade 0-0 och jag tror vi alla får vara mycket nöjda med det. Sverige gjorde en gedigen match och behöver nu bara vinna över ett gäng australienare, hur svårt kan det va?

På krampfronten var det glädjande nog endast Nilla Fischer som var nere för räkning i slutminutrarna, ett klart lyft alltså från premiäromgångens krampfrossa.

I kampen om vackrast lagdress vinner Sverige stort som dagen till ära var helgula. USAs dress var okaraktäristiskt mjäkig.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar