tisdag 9 juni 2015

Kerstin VM-bloggar! Sverige - Nigeria 3-3

Minns ni förra sommaren då jag envisades med att skriva långa pretentiösa inlägg om fotbolls-VM som säkert ingen vettig människa orkade sig igenom? Nu kör vi samma sak igen, för nu är ju Dam-VM igång (jag orkar inre ens brusa upp över fånigheten i att kalla det något annat än fotbolls-VM).

Tyvärr har TV4 fått rättigheterna till mästerskapet vilket innebär reklam, Per Skoglund och Hanna Marklund, tre otroligt störiga ting. Hanna Marklund är väl som människa i sig helt okej men den dialekten alltså, så vidrig.

Matchen började kl. 22 och föga förvånande lyckades TV4 sjabbla bort Sveriges nationalsång vilket rört upp känslostormar ute i stugorna. Själv har jag inget större intresse av att se elva tondöva fotbollsspelare nynna sig igenom "Du gamla du fria". De blågula öppnade starkt. Therese Sjögran klämde till med två riktigt bra hörnor som resulterade i ett självmål och ett fumligt mål av mittbacken Nilla Fischer, således 2-0 när pipan visslade för halvlekspaus.

I andra halvlek kom Nigeria in som ett gäng hungriga vargar, vips så stod det 2-2 och det var smått uppgivna miner på de blågula spelarna. Lisa Dahlqvist som kämpat väl på mittfältet byttes ut och in kom Linda Sembrant med pigga ben. Det visade sig vara ett drömbyte då hon efter ett mönsteranfall var den som till sist petade in bollen i nätet. 3-2 nu till Sverige och man kunde pusta ut lite hemma i soffan. Men sedan kom nya bekymmer för de svenska spelarna. Krampen kom och tog dem en efter en. Kossovare Asslani hade redan i halvlek bytts ut på grund av krampkänning i vaden och nu golvades även backen Emma Berglund och sedan Nilla Fischer av denna smärtsamma åkomma. Till och med målvakten Hedvig Lindahl tyckte att musklerna drog ihop sig. Man börjar ju nästan misstänka att de svenska spelarna gjort det klassiska misstaget att vara ute och festa kvällen före match, eller vad har man annars för ursäkt att vara så klen när man har som enda sysselsättning i livet att svarva sin kropp till att klara 90 minuters fotbollsspel.

Oturligt nog (men välförtjänt för Nigeria) petade Franciska Ordega in reduceringsmålet i 87:e minuten och kampen slutade 3-3.

Giganterna Lotta Schelin och Caroline Seger hade en riktigt usel kväll och tillförde i princip ingenting på planen. Therese Sjögran gjorde som vanligt en stabil insats men även hon kan mer. Tyvärr var det ingen spelare som riktigt glänste och då vinner man ju inga matcher. Ändå pigga inhopp av både Olivia Schough och målskytten Linda Sembrant vilket gav mersmak.

I klädkampen var det också jämt. Sveriges böljande gula tröjor är vansinnigt vackra mot det djupröda konstgräset men även Nigerias dress med den vita randen rakt genom tröja och shorts gav stilpoäng. Alltså lika även i den matchen.

På lördag står USA för motståndet och det kan mycket väl gå käpprätt åt helvete.

Mer kramar och mindre kramp tack!

1 kommentar:

  1. Du har helt rätt - TV4 - reklam - och Hanna Marklunds dialekt - Kan det bli värre? Jo, Olof Lundhs sluddrande skånska (hör någon vad karl´n säger?). Var hittar TV 4 alla stolpskott? Ikväll förstörde de dessutom Polarprisgalan med sin eviga reklam.

    SvaraRadera