lördag 19 mars 2011

steve martin + banjo = gött mos

Rart skivomslag.
I dagarna släppte Steve Martin (ja skådisen) sitt andra bluegrassalbum. Jag som är lite efterbliven i största allmänhet har precis börjat avnjuta hans första som kom ut 2009. The Crow: New songs For The Five String Banjo heter det och jag kan bara inte sluta lyssna på det. Det är helt magiskt.

Steve Martin är alltså förutom skådis även "one helluva banjo player" som ett bluegrassproffs skulle uttryckt sig. Däremot sjunger han som en pajas vilket han bevisar i den lite småskojiga Late For School. Han har dock löst röstproblemet genom att helt enkelt skippa sången på 11 av låtarna och låta kompetenta sångare som Dolly Parton, Vince Gill, Mary Black och Tim O'Brien fixa biffen på de låtar med sång.

Vanligtvis tycker jag musik blir lite tort och torftigt utan sång men här är faktiskt den stora behållningen det underbara banjoplockandet. Det finns verkligen inget vackrare än ljudet av snärtiga banjosträngar. Läckraste plocket finns på Hoedown At Alice's. Men såklart är det också trevligt med lite skönsång emellanåt som på Pretty Flowers och Daddy Played the Banjo.

Nu får vi alla alltså lyssna in oss lite på detta första Steve Martin album och när tiden är mogen går vi in på hans senaste.

Hans första får i alla fall 4 (av 5) i betyg.

1 kommentar:

  1. Du är bäst! Jag behöver bara gå in på din blogg o så får jag massa bra tips på underbar musik! Detta var inget undantag! Så mysigt att ha på i bakgrunden när man är här hemma!

    Tycker du om westernfilmer också? Såg en lustig men väldigt bra westernfilm igår. Den hette Purgatory.

    http://www.discshop.se/filmer/dvd/purgatory/P45314

    Kan tipsa den till dig om du tycker om den genren!

    SvaraRadera