lördag 12 mars 2011

melodifestivalsfinal 2011

Äntligen var det då dags för final. Tråkigt nog lyckades jag inte hitta någon som ville bevittna det hela med mig så jag fick festivalskåda solo. Lika så gött i och för sig eftersom jag nu hade extra mycket tid att analysera sönder kvällen.

Kvällens festivalsnack bestod av en slät kopp kaffe, verkligen festligt.


Men nog om mitt tragiska liv. Åter till festivalen.

Jädrar i min låda vilket startfält. Betygen för kvällen sätts därför i den lite märkliga skalan mellan 11 och 12 poäng för alla var ju så braaaa!

Danny Saucedo - In The Club 11,4 p
Man måste ju säga att han är en kompetent artist denna Danny. Låten är fräsig och framförandet suveränt men refrängen är för jädra enformig och sänker helhetsomdömet.

Sara Varga - Spring för livet 12 p
Jag bara älskar denna låt, kan inte hjälpa det. Jag har varit ganska skeptisk till låtens allvarliga tema men idag tyckte jag den träffade så rätt. Helt ärligt, och nu är jag allvarlig på riktigt, tror jag att Varga med sin simpla text fått många kvinnor att tänka över vilka pajasar till karlar de lever med. Man skadar ju inte den man älskar. Om så bara en kvinna där ute har fattat det nu så är det en vinst större än alla sångfåglar i världen.

The Moniker - Oh My God 11,6 p
Nörden på aftonbladet gav ett plus och skrev kort "ett gult tjobbidoo". Så tramsigt skrivet. Jag, som är en lite mer seriös recensent, gillar det här. Men det gör väl de flesta människor med ett hjärta och en puls?

Brolle - 7 Days And 7 Nights 11,3 p
Ett stabilt framträdande som kanske ändå saknar det där lilla extra. Men vad fanken kan man begära av en människa som har ett pass som det står Kjell i.

Linda Bengtzing - E det fel på mig 11,5 p
A N S K R Ä M L I G outfit. Men den passar fint till låten och på något sätt lyckas Bengtzing trollbinda en i några minuter. Helt plötsligt sitter man liksom och diggar med. Det går bara inte att stå i mot denna force of nature som är Linda Bengtzing.

Nicke Borg - Leaving Home 11,9 p
Kanske finalens bästa låt rent musikaliskt. Tyvärr är den inte glammig nog för att riktigt kunna konkurrera en kväll som denna. Nicke tycker jag dock verkar vara det raraste som någonsin gått på denna jord, han ser så himla snäll ut trots att han har kladdat ner hela sig i bläck. Nicke Borg får douze points!

Swingfly - Me And My Drum 11,2 p
Rap är inte min grej men jag gillade trumflickorna och han som kom in och sjöng refrängen. Det var någon slags kändis va?

Sanna Nielsen - I'm In Love 11,1 p
Betydligt bättre nu än i delfinalen tycker jag. Men ändock ganska slätstruket om man jämför med heta trumflickor, kvinnomisshandel, glaskrossande och brinnande flyglar.

Playtones - The King 11,7
Märkligt nog det enda bandet i final. Alltså finalens bästa band!

Eric Saade - Popular 11,8 p
Mycket bra verser men kanske lite tjatig refräng. Den stora behållningen är dock Saades showmanship som håller världsklass. På en liten sidnot är ju detta även mannen som vann hela skiten. Jag tycker att han är en värdig vinnare och önskar all lycka i Düsseldorf.

I övrigt tycker jag festivalturnén varit ovanligt underhållande i år.

Jag tycker Marie Serneholt har varit fantastisk.

Das war alles. Gesehen in Deutschland!

3 kommentarer:

 1. två bra grejer!:
  2:29 in i leaving home - "Leaving Home!"
  och att du dricker svart kaffe. bara töntar, mjukisar och psykologstudenter som envisas med mjölk eller, ännu värre, grädde i.

  SvaraRadera
 2. Prova sjunga refrängen till "Oh mama" med lili & Susie, när Saades refräng kommer.

  SvaraRadera
 3. Håller med AG. Är inte detta en kopia av "Oh mama" så är jag totalt tondöv, cementdenil, IQ-befriad och enfaldig morfar!

  SvaraRadera