lördag 23 juni 2018

Kerstin VM-bloggar! Tyskland - Sverige 2-1

Redan före kvällens batalj var jag trött på Janne och hans mannar. Det har varit ett evigt tjat om akuta bukar och stukade fötter. Vem har egentligen bett om den informationen?

Vid avspark satt jag likt förbaskat med hög puls och patologiskt blodtryck och hejade på de blågula pojkarna. Till dagen klädda i blå tröja och gula shorts vilket var elegant. Synd bara att de råkat beställa tre nummer för stort till samtliga spelare. Toivonen kunde ju slagit upp ett tvåmannatält med sina enorma shorts. 

Tyskland började klart bäst. Efter tio minuter stod det 122-6 i passningar till Tyskland enligt fifas beräkningar. Man kunde ana en överkörning i stil med Brasilianska kollapsen 2014, men som en skänk från ovan lyckades Sverige hålla tätt och i en kontring i 32:e minuten lobbade Toivonen in bollen bakom Neuer som skrek ut ”Scheibe!” så elegant som bara en tysk kan.

I andra halvlek kom direkt ett mål i baken. 1-1 stod sig sedan länge, länge. Tyskland var det klart bästa laget matchen igenom men Sverige hade ett par kontringar som absolut kunde genererat mål. Men det är svårt att göra mål när man som Marcus Berg har fullt upp med att gnälla på domaren efter varje bolltapp.

Min personliga favorit Jimmy Durmaz kom in i slutet av matchen men hade ingen bra dag. I absolut sista minuten hade han ner en tysk och resten är så att säga historia.

2-1 till Tyskland och sällan har jag sett så trumpna spelare efter en fotbollsmatch. Visst är det snöpligt att stupa på mållinjen men intervjuerna efter match blev nästan tragikomiska. Grankvist, Toivonen och Berg hade en intern uppgörelse om vem som tog förlusten hårdast. Janne Andersson tappade fullständigt huvudet för någon i det tyska lägret gick in på det svenska området efter match. Herregud alltså, svenska herrlandslaget har onekligen något patetiskt över sig. Men det verkar bara vara vi på Kerstin’s Country Music Blog som gjort det spanet. Matchen borde väl med någon slags rättvisa egentligen slutat med 3-4 mål i favör till det överlägsna Tyskland.

Nej nu tar vi och slänger in matchstället i 110 grader och hoppas på lite tajtare kläder och passningsspel mot Mexiko.

Käre gud ge mig en bättre attityd och matschställ i rätt storlek.

7 kommentarer:

 1. Det är verkligen blixtsnabba fotbollsrapporter i år! Skönt för oss som inte ids se matcherna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gäller att smida medan järnet är varmt. Du såg inte eländet alls? Slapp du även se intervjuerna efteråt? Gratulerar i så fall!

   Radera
  2. Såg 20 minuter mitti när tyskland gjorde 1-1 men intervjuer slapp jag!

   Radera
 2. Underbar analys! Jag förstod att du skulle ha synpunkter på tältbyxorna. Nu väntar jag inte på nästa match utan på nästa analys. Spänningen är oooolidlig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men dom ser ju inte riktigt kloka ut! Nästa match hoppas jag få rapportera om avancemang (och mindre domargnäll)!

   Radera
 3. Varför blir det bara +5 min tillägg när storlagen som Tyskland, Portugal, Spanien, Italien etc. har problem? När andra inte så stora nationer har underläge blir det "bara" 2 max 3 min tillägg! Kan du förklara? Jag gillade Oliver Bierhof när han var aktiv. Men bete sig så osportsligt som ledare som han gjorde igår kväll är oförlåtligt. Håller nog med Sebban Larsson "går inte att ursäkta". Visst fixar vi väl Mexico?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo jag såg det var nån ettrig tysk in och hytte med armarna vid den svenska bänken, det var lågt. Men att reagera så buffligt som Janne och co gjorde är lika barnsligt tycker jag. Kan inte förklara det långa tillägget, inte heller gjort nån direkt reflektion över att det oftare drabbar storlagen. Men man kan ju ana att FIFA gärna ser lag med många stjärnor gå vidare.... Klart som korvspad slår vi Mexiko!

   Radera