onsdag 9 juli 2014

Kerstin VM-bloggar! Brasilien - Tyskland 1-7

Gårdagens semifinalkamp mellan stornationerna kom snabbt av sig när det visade sig att Brasilien glömt bort hur man spelar fotboll. Vi visste ju före avspark att Brassarna kom med en haltande elva, både storstjärnan Neymar och kaptenen Thiago Silva var ju på grund av skada samt två gula borta från spel. Men att det skulle bli en sådan totalkollaps kunde väl ingen av oss förutspå.

I 11:e minuten kom tyskarnas etta och vad som sedan hände mellan minut 23 och 29 är en stor gåta. Hela 4 mål slank igenom bakom det brasilianska försvaret. Det var det märkligaste jag någonsin sett på en fotbollsplan, man kunde tro att man tittade på en gärdsgårdsserie i damfotboll. Pinsamt är bara förnamnet.

Brassarna förlorade alltså första halvlek med 5-0. I andra halvlek ryckte de upp sig en gnutta men missade sina klara målchanser och fick först i 90:e minuten in ett tröstmål, men då hade tyskarna nätat två gånger till. Slutresultatet blev alltså 1-7 och en hel fotbollsvärld är i chock.

Matchbetyg: 1 (av 5 fotbollar)
Matchens lirare: Någon av de störiga tyskarna förslagsvis

Till och med tyskarnas firande kom av sig, efter slutsignal fick de trösta de förnedrade brassarna.

2 kommentarer:

  1. Det märkliga är ju att spelarna spelar som kollegor resten av året i olika lag och därför blir det helt naturligt att trösta "motståndaren". Tittade på detta med 7 tyska vänner, ett minne för livet, och ett smärre under att barnen fortsatte sova! /IV

    SvaraRadera
  2. Haha ja det måste varit en upplevelse utöver det vanliga!

    SvaraRadera