onsdag 20 juni 2018

Årets VM-låtar

På allmän begäran kommer här en Kerstin’s Country Music Blog-patenterad guide till årets VM-låtar.

Gyllene Tider med Linnéa Henriksson - ”Bäst när det gäller”
Man hade hoppats på något riktigt härligt här. För en gångs skull gick det ärofyllda uppdraget att göra den officiella svenska VM-låten inte till artister som slutade med blöja i fjol. Men ack så dåligt det blev likväl. Per Gessle och hans mannar visar sig i motsats till låttiteln vara sämst när det gäller.

Betyg: 1 boll (av 5)

De Vet Du - ”Vi Sjunger”
De Vet Du börjar sin dänga med ett klassiskt gitarrkomp. Redan svänger det enormt mycket mer än på föregående låt. Låten travar sedan vidare med alla knep i boken. Lasse Grankvist-citat, oj-oj- ojande i kör och barnsligt simpel refräng skapar trots allt en helt okej VM-stämning.

Betyg: 3 bollar

Samir & Viktor - ”Put Your Hands Up För Sverige”
Man måste ju imponeras av de gode Samir och Viktor. De tar verkligen varje tillfälle i akt att dra in lite extra kosing. Och varför inte när de uppenbart har talang för att skapa frejdiga soundtracks till valfria sammanhang. Jag älskar det balkaninspirerande dragspelet (det är väl ett dragspel?) och videon är en riktigt vacker ögonblicksbild av vårt stolta land som bygger på mångfald och foppatofflor.

Betyg: 4 bollar

Pidde P feat. landslagsbarnen - ”Vi ska skicka våra grymma pappor till Moskva”
Landslagsbarnen sjunger gulligt men Pidde P (vem det nu är?) bjuder inte upp till dans med sin vidriga skånska.

Betyg: 2 bollar

Markoolio - ”Ge Oss Mål”
Må hända att jag drabbats av något cerebralt men jag tycker detta är riktigt bra. Framförallt sätter Markoolio huvudet på spiken i sin analys av det svenska landslaget; ”Dom har fina frisyrer och rakade ben, men fixa målen herr förbundskapten”. Kanske är det Markoolio som ska ta över laget när Andersson tackar för sig.

Betyg: 4 bollar

Som grädde på moset ska ni också få länken till min VM-spotifylista. Där finner ni några av ovan nämnda låtar och personliga favoriter från förr som osar sport. Klicka här du!

Alla älskar VM!

1 kommentar: