onsdag 27 juni 2018

Kerstin VM-bloggar! Mexiko - Sverige 0-3

Förutsättningarna inför matchen mot Mexiko var enkla. Vinst och Sverige är vidare. För en gångs skull tror jag de lätt efterblivna idrottsmännen som utgör svenska fotbollslandslaget förstod uppgiften: In med bollen i mål!

Det var flera heta målchanser redan i första halvlek. Med lite tur hade det därför i halvtid kunnat stå 3-0. Men det dröjde till 50:e minuten innan Augustinsson (av alla människor) sparkade in bollen i mål. Tolv minuter senare föll Berg som en benskör senior i straffområdet, för kanske hundrade gången i hans karriär, och domaren blåste för straff. Grankvist smackade enkelt in bollen i krysset. Ytterligare tolv minuter senare och Sverige punkterade matchen i och med Alvarez olycklige självmål. Det hela kändes okaraktäristiskt enkelt. Matchen slutar 3-0 och Sverige är vidare i VM, peice of cake!

Men nästan ännu mer glädjande var att tyskarna rykte ut efter en chockartad förlust mot Sydkorea som på Panamaiskt vis firade deras bragd, trots att de ju redan före match var ute ur leken.

Alltså gick både Sverige och motståndarna Mexiko vidare till åttondelsfinal. Slutet gott allting gott. Låt oss bara hoppas att Janne Andersson kommit ur sin psykos tills tisdagens kamp. Såg ni hans minspel och kroppsspråk på bänken? Det tillhörde inte en man i kemisk balans.

The son of Augustin!

5 kommentarer:

 1. Haha! Precis samma resonemang som Ida o Johan hade kring Janne!

  SvaraRadera
 2. Precis! Vi finner det märkligt att bli så rosenrasande över applåderande tyska ledare, men inte röra en min när det egna laget gör mål. Psykofarmaka inför 8-delen tack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Exakt! Men han verkade iaf hitta ett adekvat stämningsläge när slutsignalen gick.

   Radera
 3. Men Janne kan inte se ut som en mysig Mark Levengood på Victoriadagen. Det är ju VM i fotboll. Då måste det vara jävlar anamma....! Och ingen underskattning av Schweiz eller hur?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men han kunde gärna få se lite mindre psykotisk ut tycker jag. Schweiz blir svåra tror jag. Har ju spelar riktigt bra. Kan gå hur som helst men säkert får vi nån VAR-straff och hankar oss vidare.

   Radera