söndag 3 juni 2018

Kerstin vänskapsmatchbloggar! Sverige - Danmark 0-0

Med mindre än två veckor kvar till VM var det igår dags för obligatoriskt genrep. Poängen med dessa möten går förbi mig helt. Det är ju bara en ökad risk att få sina korsband kapade precis före mästerskapet.

Igår lyckades dock alla spelare ta sig helskinnade genom mötet. Emil Krafth (vem det nu är?) gjorde dock sitt bästa att oskadliggöra en dansk med en synnerligen elegant tackling med baken. Kanske hade han också cyklat Jendemsfjellet runt och tränat upp sin gluteus maximus region.

Matchen var en något avslagen historia. Som det ofta blir när 22 spelare glömmer bort själva ideén med sporten. Mål för i helvete! Jag tycker det ska införas böter på samtliga spelare i matcher som slutar mållösa.

Isaac Kiese Thelin hade klart hetaste målchansen men lyckades med konststycket att inför öppen ridå dundra bollen ner i marken så den studsade över ribban. Det är inte okej ens i en träningslandskamp.

Bäst på planen var Jimmy Durmaz.

Nu återstår bara en sista batalj mot Peru på lördag och sedan börjar stora VM-äventyret 2018. Ni kan hoppa upp och sätta er på att jag kommer plåga er med milslånga matchrapporter på Sveriges lustigaste countryblogg.

Krafthfullt.

2 kommentarer:

  1. Ser fram emot din VM-rapportering. Berätta om hur norrmännen nu tar emot Lagerbäck efter seger även mot Island. (Om du är kvar i Norge förståss….)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt att höra! Norrmännen verkar tämligen avslagna när det kommer till landskampsfotboll. Hör inte mycket om det alls. Men de verkar iaf väldigt nöjda med Lagerbäck. Jag såg lite av matchen och gladde mig mest åt Norges vackra landslagströjor. Synd vi inte får se dem i VM.

      Radera