torsdag 23 juni 2016

Kerstin EM-bloggar! Sverige - Belgien 0-1

Jag funderade länge på om Sveriges sorti ut ur mästerskapet ens var värdigt ett blogginlägg. Så klart inte, men eftersom jag ändå inte har något bättre för mig så blir det ett likväl.

För motståndet stod Belgien. Dagen till ära dressade i sitt bortaställ, en elegant ljusblå historia som tyvärr missmatchades med ett par kolsvarta shorts. Sverige ställde upp i sitt vanliga trista ställ, knapp seger till Belgien i stilkampen.

Belgien har seglat upp på en andraplats på Fifas världsranking, hur den fungerar är en gåta för jag kan då inte minnas att Belgien någonsin varit uppe och tassat på medaljer i mästerskap. Men så klart en tuff uppgift för Sverige som på grund av oförmåga att göra mål tidigare matcher nu var så illa tvungna att vinna.

Föga förvånande lyckades de inte med det, istället gick Belgien och gjorde mål i slutskedet av matchen och vann.

Kim Källström och Andreas Isaksson gjorde sina sista kamper i landslagströjan. Likaså den levande legenden Zlatan Ibrahimovic. Sorgligt så klart men det kommer vara bra för Sverige att inte ha en sådan megastjärna på topp. Jag tyckte man riktigt kunde se detta EM att alla hela tiden försökte passa Zlatan även när andra spelare hade bättre lägen, så kan man inte spela fotboll. Det förstår till och med en gammal damfotbollsspelare som bänkades i division 5 västra Östergötland.

Nu är det fotbollsfritt ett par dagar och sedan drar åttondelskamperna igång på lördag. Givetvis kommer jag fortsätta blogga trots att Sverige är ute och trots att ingen bryr sig om dessa pretentiösa matchreferat.

Matchens lirare: Andreas Isaksson
Matchens snacks: Chips

Det var bättre förr.

5 kommentarer:

 1. Följer EM nästan enbart på denna min favoritblogg! Högklassiga rapporter!

  SvaraRadera
 2. Är det du på bilden? Svårt att veta när du klippt bort de karakteristiska hälsenorna.

  SvaraRadera
 3. Är det du på bilden? Svårt att veta när du klippt bort de karakteristiska hälsenorna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så klart det är jag!! Det var fotografen som klippte bort dom, tyckte väl inte dom skulle förstöra bilden.

   Radera