torsdag 30 juni 2016

Kerstin EM-bloggar! Åttondelsfinalerna

EM har gått in i fas 2, slutspelet. Synd det, eftersom gruppspelet alltid är trevligast. Men ni kan i alla fall trösta er med en gedigen åttondelsrapport från er favoritfotbollsbloggerska.

Belgarna gjorde som jag sa och bytte ut sina horribla svarta shorts till svalt blå i samma ton som andraställets tröja. Tyvärr hade samtliga spelare fått för stora shorts så det blev inte den stilfulla ensemblen det kunde blivit. Men de hade ju i alla fall inte mjukisbyxa. Vad i helvete är Ungerns målvakts problem? Han borde fått rött kort för stillös uppenbarelse.

Rent spelmässigt var Belgarna bättre på samtliga positioner, men Ungern vågade friskt och för det fick dom betala med 4 mål i röven. Ändå ett sjuhelvetes mycket bättre sätt att lämna EM-festen på än att bara passa runt bollen planlöst i 270 minuter som blev Sveriges fall.

Le Bleu vann planenligt över Irland. Mycket tack vare Antoine Griezmann som gjorde två baljor. Bra gjort, men framförallt bra av den lille mannen att propsa på att få specialsydda matchkläder. De sitter ju jättebra på honom trots att han är pytteliten.

Men den stora snackisen, Island slog ut England. Stackars England alltså, alltid sämst när det gäller. I kvarten möter Island Frankrike så där lär de väl ryka men att spela fotboll som underdog är som att ha en tolfte spelare på plan så man vet aldrig.

Övriga länder som är vidare är Polen, Portugal, Tyskland, lilla Wales och Italien som lite överraskande slog ut de spelskicklige spanjorerna.

Nu tror jag Frankrike går och vinner. Men det vore festligare om Belgien fick lyfta bucklan. Egentligen är jag nöjd hur det än blir så länge tyskarna inte vinner.

Un petite garcón.

1 kommentar: