lördag 18 juni 2016

Kerstin EM-bloggar! Italien - Sverige 1-0

Som en skänk från ovan verkar mitt sommarturnus som anpassat för Europamästerskapen i herrfotboll. Igår var det dock ett aningen tajt program. Jag slutade jobbet samma minut som matchen startade. Det var första gången på nya jobbet jag upplevt ett uns av stress. Men man växer med uppgiften, bara tio minuter in i match satt jag med en kall lager framför rutan.

På det stora hela gjorde Sverige en okej match. De skämde i alla fall inte ut sig. Men kanske skulle någon upplysa de svenska spelarna om att sporten går ut på att göra mål. För att göra det krävs att man skjuter/nickar/petar bollen i riktning mot målet, något som Sverige hittills gjort NOLL gånger detta VM, quel désastre!

Italien verkade läst regelboken mer noggrant och gjorde ett segrande mål i slutminuterna.

Matchen slutar 1-0 och Sverige har nu satt sig i tidernas rävsax för att kravla sig vidare till åttondelsfinal. Men vore det inte typiskt svenska fotbollslandslaget att vinna över andrarankade Belgien? Så jag tror de ror hem det, sen åker de ut i åttondelen och allt har varit förgäves.

Även i klädkampen går Italien segrande, även om man sett betydligt snyggare lagdressar från det moderiktiga landet i tidigare mästerskap.

Slutligen en stor tumme ner till Sebastian Larsson. Han är kanske det gnälligaste som någonsin vandrat på en fotbollsplan, kanske skulle han söka sig till den offentliga sektorn. In med han från U-21-landslaget som ser ut som Tjorven istället.

Matchens lirare: Han som gjorde mål
Matchens snacks: Aass Pilsner, potatisplättar med syltetøy, Nescafé

Det här är akkurat vad Sverige behöver!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar