onsdag 10 februari 2016

Lucinda Williams - The Ghosts of Highway 20

The Ghosts of Highway 20 är Lucinda Willams tolfte studioplatta och föga förvånande har den 63-åriga countryrockaren släppt ännu ett litet mästerverk. Någon recensent på Svenska Dagbladet beskrev soundet på nya plattan som att det låter som hon sjunger halvliggande på en bardisk. Det är en ganska träffande beskrivning av hennes artisteri i stort tycker jag. För Lucinda Williams musik är lika rak och ärlig som en förfriskad krogbesökare som slänger ut sin hjärtas sorger. Williams gör det dock med lite mer finess än ditt lokala fyllo.

Förutom tolv nya originallåtar bjuds man på en trivsam cover av Bruce Springsteens "Factory" och en formidabel musikalisk version av Woody Guthries roman "House of Earth". Av originalspåren är det svårt att välja ut favoriter, allt flyter på i ett behagligt tempo och precis som titeln syftar på så tas man med på en resa genom landsbygden kring Highway 20.

Lucinda Williams tolfte platta är ett pärlband av mäktig amerikana, man upphör aldrig att förvånas över den till synes bottenlösa låtskatt hon har i hjärtat. Dessutom har hon ju branchens vassaste stämband.

Bästa spår: "Ghosts of Highway 20", "If  My Love Could Kill", "House of Earth"

Betyg: 4,5 (av 5)

Finns ej på Spotify, men på iTunes för blott 99 riksdaler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar