måndag 26 augusti 2013

Tegan and Sara - Heartthrob

Kanadensiska enäggstvillingarna Tegan and Sara har lirat snårig indiepop sedan början av seklet ungefär. Om ni hängt i lite fräsiga kretsar har ni säkert hört talas om dem.

I vintras kom deras sjunde studioplatta Heartthrob och jag som är lätt efterbliven har precis nu(!) upptäckt dess storhet. Det är en platta som helt otippat bjuder på pampig dansmusik. Varenda låt är en megahit! Det låter hästlängder ifrån deras tidigare sound så har ni inte gillat dem förut så gör ni det kanske nu. Rösterna är lätt polerade i någon slags musikstudioapparat och musikarrangemangen består ofta av en tung trumma och lite härliga elektroniska ljud. Det är sammanfattningsvis svårt att sitta still till deras nya dansanta musikstil.

Jag har lyssnat på plattan nonstop sedan ett par dagar tillbaka och har väldigt svårt att välja ut de starkaste spåren, alla låtar växer för varje lyssning. Kanske kan man ändå konstatera att det svänger lite extra om plattans första singel "Closer". Men "Drove Me Wild", "I'm Not Your Hero", "I Couldn't Be Your Friend" och förhållandevis nedtonade "Love They Say" och "I Was A Fool" är också prima musikunderhållning.

Unna dig en lyssning på Heatthrob på Spotify. Det kommer garanterat förgylla din tråkiga måndag.Foton snodda från www.teganandsara.com. Fotograf: Lindsey Byrnes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar