torsdag 15 augusti 2013

Inför Söderslätts countryfestival: 10 tips för en lyckad festivalupplevelse

Då var det dags igen att ladda upp lite inför Söderslätts countryfestival som ju nu bara är ett par veckor bort. Jag är själv nyss hemkommen från en snäppet större festival, Way Out West i Göteborg. Och så har jag två countryfestivaler på High Chaparral i bagaget. Alltså är jag inte en superrutinerad festivalbesökare men en del saker har man ju lärt sig. Jag ger er därför mina 10 bästa tips för en lyckad festivalupplevelse.


1. Varma skor och mössa.
Det är ALLTID kallt i Sverige. Skydda dina perifera delar. Jag rekommenderar pjuck med lite högre sula så man kommer bort från den kalla marken. Då blir man dessutom längre och ser bättre. Är det under 20 grader är det gött med en mössa. Smidigt också för du slipper fixa frillan.

2. Poncho
Det regnar ALLTID i Sverige. En smidig poncho tar ingen plats och du kan ha en helt vanlig outfit under.

3. Öl
På festival dricker man öl. Inte cider, drinkar, vin, cava eller vad annat trams du nu brukar dricka.

4. Förlyssna på artisterna
Låtar har en förmåga att växa efter ett par lyssningar. Det blir därför en trevligare konsertupplevelse om du hört låtarna ett par gånger innan. Du har väl inte missat Söderslätts egna spotifylista med alla bokade band. Hur smidigt som helst ju. Du hittar den här.

5. Fota dina vänner
Du kommer inte få några bra bilder på artisterna såvida du inte har en proffskamera och står typ längst fram. Fota istället dina vänner, snygga festivalbesökare, fina fåglar med mera. Häng kameran runt halsen så finns den alltid nära till hands.

6. Ät
Ät så fort du känner ett uns av hunger. Stanna till på en matbutik innan du äntrar festivalområdet och bunkra upp med billig och mättande mat.

7. Lämna festivalområdet
Unna dig en liten utflykt mitt i festivalyran. Ta bilen och åk till närmsta by och ta en fika eller dylikt. Ombyte förnöjer!

8. Ta ut svängarna
På festival kan man vräka på lite stil- och klädmässigt. More is more!

9. Packa disciplinerat
Bestäm innan vad du ska ha på dig varje dag. Packa max någon reservbyxa och tröja vid eventuell spillolycka eller dylikt. Det är bara jobbigt att ha för mycket alternativ att välja bland.

10. Öronproppar
Skydda dina små öron.

Har jag missat något, vänligen påpeka det i kommentarsfältet!

2 kommentarer: