tisdag 22 februari 2011

grayson capps

Läcker look.
Idag upptäckte jag en ny artist vid namn Grayson Capps. Han spelar sån där härlig gubbcountry som jag faschineras så mycket av. Dessutom ser han ut som sju svåra år vilket jag tycker är en fin egenskap som artist.

Hans senaste platta heter Rott 'N' Roll. Ruttna och rulla! Fantastisk rolig titel efter (fri) översättning. Men den har jag inte lyssnat nåt på. Så mer än skoj titelinfo får ni inte av mig angående den.

Däremot har jag spenderat dagen med att lyssna på debutplattan If You Knew My Mind och uppföljaren Wail & Ride.

Det finns mycket fin musik på dessa album må jag säga. Rösten hans låter lite i stil med Shooter Jennings som är en personlig favorit. Musiken är härligt americanaruffig och faller inte direkt under kategorin kommersig country. A Love song For Bobby Long är hans största hit som jag förstått det och finns med på filmen med samma namn. Jag tror också han vunnit något slags best-soundtrack-pris för den. Den är fin men jag gillar hans lite mer upptempolåtar mer.

Capps finns på spotify så där kan vi alla nörda in oss lite mer på honom. Så kan jag återvända när jag har något vettigt att säga om ämnet.

2 kommentarer:

 1. Easy listening.. kan man säga..

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Fantastiskt bra blogg som jag snurrade in på för första gången idag. Country är livets guld för mig oxå.

  I alla fall: Gillar Grayson kan jag varmt rekomendera "love song for Bobby Long", en film som han skrivit soundtrack till.

  //Martin

  SvaraRadera