söndag 10 februari 2019

Melodifestivalen 2019: deltävling 2 Malmö

Ny vecka, nya möjligheter! Men inte på Kerstin's Country Music Blog. Här tuffar vi vidare på mellospåret och ännu en orimligt lång recension.

Tjejerna fick själva ro skutan i land eftersom killarna fastnat med husbilen någonstans mellan Göteborg och Malmö. Showen började med ett rap battle mellan de båda programledarna. Det var urtöntigt i kvadrat, men om man bara kan finna kraften inom sig att kapitulera inför det faktumet så är melodifestivalen ganska trevlig lördagsunderhållning.

I love it!
Så till själva tävlingsmomentet. Först ut Andreas Johnson, denna enerverande man som sedan debuten 2006 vigt sitt liv åt att bli schlagerkung, och tydligen tränat Hammarbys flicklag i fotboll. En annan jobbar för två på Regionen som gud glömde sedan åtta år tillbaka med medioker lön. Men kul att andra lever mer komfortabla liv. Detta sjunde försök belönades han med en andra chansen-biljett, men låten minns som vanligt ingen människa.

Näst på tur lokala charmtrollet Malou Prytz från Ryd. Direkt till final och skål i mjölk på efterfesten. Är man från Ryd har man förmodligen vid femton års ålder redan svept ett och annat järn i rent överlevnadssyfte.

Jumboplatsen knep Oscar Enestad. En ung pöjk brukar ju bara kunna ställa in skorna på scenen och rösterna väller in. Men Oscar är tydligen undantaget som bekräftar regeln. Låten är den enda som jag så här dagen efter minns med tydlighet, så lite märkligt är det. Men den sinnessjuka frisyren vill man ju inte möta i en mörk gränd, och uppenbarligen inget svenska folket vill se på ett schlagergolv heller.

Margarets låt lämnade mig helt oberörd, men hennes klänning var en frakturprofylaxisk dröm.

Ungtupparna Liamoo och Hanna Ferm knep den andra finalplatsen och lustigkurren Vlad Reiser en andra chansen-biljett. Ingen imponerade dock.

Nästa vecka ser vi fram emot att återse min favoritidol från 2016, Rebecka Karlsson. Väl mött!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar