söndag 3 februari 2019

Melodifestivalen 2019: deltävling 1 Göteborg

Hoppas ni har hämtat ut er EP-medicin för nu väntar 6 veckor av blinkande kragar, discodräkter och obscena mängder ballonger. Melodifestivalhelvetet är här igen! 

I år verkar SVT tagit det kloka beslutet att helt släppa pretentionen att skapa något annat än ett flamsigt jippo. Fyra glada programledare har valts ut. I alla andra sammanhang tre för många, men som lekledare över världens största barnkalas, ett perfekt antal. Man hann liksom aldrig störa sig på någon eftersom de max sade en mening i stöten. Otippat ostörig var Erik Saade som man annars satt redo att såga längs med fotknölarna.

Även startfältet överraskade med att inte vara så uselt. Wiktoria tog en dusch på scenen och belönades med en finalplats och eventuellt en urinvägsinfektion. Kunde inte någon i produktionen fönat av henne? Balladen var okej som sådan men vi på Kerstin's Country Music Blog föredrar glatt och otvunget.

Bäst ikväll var Mohombi med hans "Hello". En låt som redan under pågående tävling satt på sällskapets läppar. Vi ropade hello till varandra över soffbordet.

En andra chans fick Anna Bergendahl med sin fina "Ashes to Ashes" och Nano med sitt blasénummer "Chasing Rivers". 

Övriga startfältet gjorde inga större intryck, dock var det något frejdigt över Arja Saijonmaas refräng. Men som melodisfestivalbidrag var det givetvis platt fall. Det kan alla räkna ut förutom mannen som har jobbet att välja ut bidrag, Christer Björkman.

Väl mött nästa vecka i Malmö! 

The winner takes it all!!

3 kommentarer:

  1. Wow! Vilken rykande aktuell rapportering

    SvaraRadera
  2. Du är för skön! Så bra med recension eftersom jag inte orkar titta på eländet och på nåt sätt får jag det bekräftat här att tiden kunde användas till nåt bättre:-)
    Kram

    SvaraRadera