torsdag 13 juli 2017

Sam Outlaw live på Hotell Hulingen

Sam Outlaw frågar var han är någonstans efter att han rivit av sin första låt. Säkert ett stående inslag i hans turnérutin, men kanske undrar han på riktigt denna gången. För mitt i ingenstans (okej, Hultsfred) ligger Hotell Hulingen och suger åt sig musik- och alkoholtörstande människor med en imponerande dragningskraft. Igår var det fullsmockat och åtminstone hälften var där för att se country i världsklass. Resten för att festa. Men det är väl exakt så countryn ska upplevas, i goda vänners lag med en öl i handen och ett par i blodomloppet.

Även Sam med band var på partyhumör. Spelningen öppnade med suggestiva "Kind To Me", en låt som i studioformat är rätt städad men som live förvandlades till ett riktigt monster till countrylåt. Med elgitarr och en hel drös bandmedlemmar på den lille scenen fortsatte det sedan så. Hade jag haft en countryhatt på huvudet hade jag behövt hålla hårt i den.

Mellansnacket var föredömligt kort men höll sig på sedvanlig meningslös nivå. Sam nämnde något om att tjejerna i bandet tagit på sig sina finaste klänningar för oss. De var för övrigt inte vilka som helst utan gitarristen och parhästen Molly Jenson och förbandet(!) Michaela Anne.

I början av andra set var det lugnare toner. Vackra countryballader som "Country Love Song" och "Tenderheart" gjordes med den äran men det var ändå honkytonken som var kvällens stora behållning. Tempot växlade därför snart upp igen och publiken var nu mer på bettet. "Keep It Interesting" och "Who Do You Think You Are" möttes med klappande händer och spontandans på sina håll. Huruvida det var Sams eller shotbrickornas förtjänst kommer vi aldrig veta.

Det hela kulminerade i senaste singeln "Trouble". Var man inte ett countryfan innan så var man det garanterat nu. Jag kunde riktigt se människor ifrågasätta hela sina musikaliska identitet där och då.

Det blev tillslut två extranummer innan smålänningarna var mätta. Iskallt nog hade han sparat en riktig lavett till slutnummer, partydängan "Hole Down In My Heart". Den satt precis som hans Wranglers, som ett smäck.

Sam Outlaw lämnar snart Sverige för denna gången. Platsen i våra tenderhearts har han dock säkrat.


Instagram @barabaraberra
En vacker dag kommer jag stjäla den där gitarren.

2 kommentarer:

  1. Tycker jag känner igen den där fårade handen som krampaktigt håller i ölglaset!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var din bästa hand så att säga!

      Radera