fredag 21 juli 2017

Kerstin EM-bloggar! Sverige - Ryssland 2-0

Sveriges EM-äventyr kom så till Deventer, en by mitt i landet som tydligen heter Nederländerna och inget annat. Trots att det nästan bor 100 000 människor i Deventer gapade läktarna pinsamt tomt. Men de var väl upptagna med att gå in sina träskor eller något.

Sverige öppnade starkt. Fart och fläkt och stort bollinnehav. Asslani var pigg som en lärka på sin kant och var så när att sätta en kanon i nättaket i 10:e minuten. Istället blev det Lotta Schelin som nätade först efter en härlig långboll från Magdalena Ericsson och en hel countrybloggredaktion pustade ut.

2-0 satt sedan tack vare en sagolik soloprestation från Stina Blackstenius i början av andra halvlek. Strax därefter nickade hon ihop med en ryska och fick eventuellt en liten hjärnskakning. Tillslut fick hon vackla av planen då hon såg ut som en fredagsfylla i fejset. Mycket starkt att självmant lämna planen och inte beställa ytterligare Tequila som annars är gängse praxis i tillståndet.

På det stora hela var det en välspelad match, men skotten. Här vill jag flika in en emoji som tar sig för pannan. Har man gjort en karriär av att spela fotboll borde man väl ha snappat upp att målet upphör efter 2,44 meter. Det är därför tämligen meningslöst att skjuta högre än så. Dahlqvist med flera verkar helt ha missat detta.

Nu ska bara matchen mot Italien spelas av och sen börjar jakten på guldet. In nu med alla lustigkurrar på bänken så de slipper lyfta bucklan sen utan att ha spelat en minut.

Hörde jag skål?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar