tisdag 18 juli 2017

Kerstin EM-bloggar! Sverige - Tyskland 0-0

Håll i countryhatten, eller ännu hellre släng iväg den för nu blir det fotboll för hela tjocka slanten på den här tramsiga bloggen.

Fotbolls-EM är igång och Sverige har sett ovanligt vassa ut på senaste landskampslägrena vilket gett lite av ett favoritskap. Men EM i tv-sändningar vinner vi garanterat inte. Vad i helvete tänkte man på när man beslutade att tittarna skulle kastas mellan olika studios? Där den ena dessutom ska kommentera vad de just sa i den andra och vice versa. Så urbota korkat.

Nu till matchen. Sverige öppnade starkt men de riktigt heta målchanserna var obefintliga. Glädjande nog var även Tyskland uddlösa upptill och dessutom iklädda orimligt fula matchtröjor, även med tyska mått mätt.

Olivia Schough hade (som vanligt) inte sin bästa dag, två usla frisparkar och allmänt virrigt spel kulminerade tillslut i en lårkaka i andra halvlek och hon fick utgå. Medicinska teamet tejpade för säkerhetsskull upp underbenet på låret så hon inte skulle få för sig att rusa in på planen igen och ställa till med nåt.

Lindteknik att lägga på minnet till störiga patienter.

Andra halvlek var rätt sömnig innan Vadstenas stolthet Stina Blackstenius byttes in. I 70:e minuten älgade hon iväg med bollen och stackars tyskan som försökte få stopp på henne gick fullständigt bet. Skottet hon fick iväg var hårt men satt tyvärr mitt på tyska målvakten.

Det var Sveriges bästa och kanske enda klara målchans, i futtigaste laget milt uttryckt. Med tanke på att Tyskland totaldominerade sista kvarten får man ändå vara nöjd med 0-0.

På fredag möter vi formstarka Ryssland. Då kan mycket väl EM-festen komma av sig. Spatziba!

6 kommentarer:

 1. Ett steg i rätt riktning från alla musikreportage!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju en musikblogg(ish)! / Ansvarig utgivare

   Radera
 2. Håller helt med dig om kommentatorsupplägget. Och vad gör den grönfärgade tuppkammen i rutan? Vad tillför hon? Bara floskler so far... Men det är skönt ändå att huvudmatcherna sänds i SVT så vi slipper all reklam. Skulle vi plågats med det också så hade det varit "döden i grytan"....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tyckte "tuppkammen" var urkass första sändningen men att det ändå tagit sig rejält. Tror hon kan komma in i det men det är ju ett hopplöst upplägg att jobba med. 4:an har ju fått Rysslandmatchen så ska bli spännande att se vad vi kan reta oss på där. Väl mött!

   Radera
 3. Får kanske revidera - hårfärgen är blå istället för grön - eller???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle säga att den är teal.

   Radera