måndag 3 juli 2017

Kerstin Confederations Cup-bloggar! Chile - Tyskland 0-1

Välkommen till Sveriges sämsta countryblogg som för tillfället mest handlar om fotboll. Igår var det dags för final i den obskyra tävlingen Confederations Cup. Trots att jag knappt förstått mig på upplägget såg jag så klart fram emot chansen att dricka öl till tonerna av Glenn Strömberg och Chris Härenstams sympatiska stämmor.

Mats Nyström har också förgyllt sändningarna med sin genomtrevliga utstrålning även om han fick en sällsynt futtig studio att jobba med, och en så liten stol att han bara fick in hälften av skinkans kvadranter i sätet.

Men nu till matchen. Chile hade med bländande men målfattig spel tagit sig enda till final, Tyskland hade gjort motsatsen. Matchbilden blev därför ett rungande spelövertag för de skickliga sydamerikanerna. Tyvärr var de uddlösa upptill och de uppenbara målchanserna var lätträknade. Efter tjugo minuter tog istället Tyskland ledningen efter schabbel i den chilenska backlinjen.

Trots stundtals totaldominans från Chile lyckades de inte peta in bollen och som vi alla vet så är fotboll en sport som går ut på att göra mål, inte att spela bra. Med bara fyra gjorda mål jämfört med Tysklands tolv får man därför försöka finna kraften inom sig och acceptera de störiga tyskarna som det bättre laget sett till hela turneringen. Glückwünsche!

Fight! Fight! Fight!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar