onsdag 8 mars 2017

Jon-Olov Woxlin - Act Aloof

Hälsingesonen Jon-Olov Woxlin har tagit bits and peices från den amerikanska folkmusiken och kryddat den med svensk vispoptraditioner. Resultatet blir en uppfriskande hybrid.

Act Aloof är spelmannens andra fullängdare och släpptes i fjol. Musikaliteten går inte att ta miste på. Trots att plattan i princip bara kompas med en gitarr och lite munspel är det en sprudlande samling folkmusik. Jon-Olovs gitarrspel får man verkligen tippa på hatten åt. En och annan fiol har också hittar in på plattan eftersom multitalangen dessutom är skolad violinist.

Fint gitarrplock och sirliga stråkar till trots är ändå plattans stora utropstecken Jon-Olovs kantiga röst som är svår att värja sig för. Det är någon slags svengelska med irländska inslag och artikulering i klass med en talpedagog. Jag fattar ingenting men överraskar mig själv med att gilla den.


Glädjande nog är Jon-Olov i färd med att spela in platta nummer tre, håll utkik i skivbyllorna! Eller på Spotify som normalt folk, där finner ni också Act Aloof och debuten Bohemian Disguise.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar