måndag 27 februari 2017

Ukerapport VM-special

Livet på den skandinaviska blindtarmen går sin stilla gång. Sedan sist har jag insjuknat i norsk förkylning. Jag trodde inte jag skulle överleva helgen men det gjorde jag bevisligen.

Eftersom veckan mest handlat om att överleva dagen dedikerar jag istället hela ukerapporten till skid-VM i Lachti. Jag är helt fascinerad av längdskidåkning och dess lustiga utövare och har följt tävlingarna med sjukligt intresse. Tyvärr har svenskarna inte riktigt haft marginalerna på sin sida. Stackars Stina Nilsson sjabblade i sprinten och i sprintstafetten sedan hade hon den stora oturen att åka ihop med bromsklossen Ida Ingemarsdotter. Men ingen skugga ska falla över de svenska skidåkarna, vi får väl ändå utgå ifrån att de gör sitt bästa.

Något man sannerligen in kan säga om den svenska mediakåren. Hur har man mage att kalla Stina Nilssons VM ett fiasko? Tjejen är 23 år gammal, har vigt hela sitt liv åt skidåkning, gav oss fantastiska stunder under Tour de ski-veckan, har alltid ett leende på läpparna, skyller aldrig på dålig valla och framför allt är hon den enda i landslaget som får upp skiddressen ordentligt i grenen. I torsdags tog hon ett dåligt beslut i sprinten och igår spurtades hon ner av en amerikanska i sitt livs form. Fiasko är verkligen att ta i. Vad hade Lasse Anrell och övriga lönnfeta sportjournalister uträttat som 23-åringar? Förmodligen ingenting, som de flesta av oss som inte är störda nog att bli elitidrottare.

Låt oss istället mysa ner oss i de få tillfällen som ges att håna Norges längdskidåkare. I lördags satte Martin Jonsrud Sundby fälleben på sig själv och igår vurpade Emil Iversen på det mest spektakulära vis. Men den stora missen gjordes redan före det, Emil valde att åka slutsträckan utan mössa. Är det ingen som har upplyst honom om att det är en kriminellt ful look? Norge borde dock diskats långt före det eftersom unga Johannes Høsflot Klæbo glömde bort att han hade skidor på fötterna och sprang uppför backarna.

VM håller på hela veckan så det finns en stor risk chans att även nästa ukerapport blir en skidspecial. Den som lever får se!

Kerstin's Country Music Blog stödjer Stina Nilsson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar