söndag 12 februari 2017

Melodifestivalen 2017: Deltävling 2 Malmö

Melodifestivalturnén kom igår till Malmö, cirka 200 mil söder om undertecknad. Kan ni ens linda era små huvuden runt att människor bor så här långt norrut? Jag känner mig som Columbus, att jag upptäckt en ny kontinent.

Nu till sak. Det var betydligt bättre kräm i gårdagens deltävling. Ett par låtar var till och med inte urkass och programledartrion kändes nu som ett sammansvetsat vårdteam med Clara Henry som den riviga uskan i topp. Så klart är manus töntigt, men melodifestival är töntigt. Det hade varit rent olustigt att kolla på melodifestival och mötas av någon form av substans.

Förra veckan slafsade jag mig bara igenom bidragen på grund av den låga kvaliteten men gårdagens show förtjänar bättre. Så det blir betyg i klassiska plus, fem är max.

Mariette – ”A Million Years” ++++
Förutom att dreadlocks känns ungefär lika fräscht som det norska skabbutbrottet på Centrallasarettet i Växjö så är Mariette en frisk fläkt i sammanhanget. Låten lyfte ordentligt i de svängiga refrängerna och kan nog vara uppe och nafsa på topplaceringar i finalen.

Roger Pontare – ”Himmel och hav” +
Himmel så dåligt.

Etzia – ”Up” +++
Jag har alltid varit glad i människor i lite för tajta kläder. Etzia var därför en vinnare i min bok genom sin blotta närvaro. ”Up” visade sig dessutom vara en ganska svängig skapelse, men inte lika bra som den uppenbara jämförelsen, fjolårets mästerverk ”Kizunguzungu”.

Allyawan -  ”Vart har vi vart” +
Vart är vi på väg? Inte mot en tiopoängare i alla fall. Jag minns ingenting av detta, bara att programledarna hade rysliga problem att uttala hans namn på ett naturligt sätt.

Dismissed – ”Hearts Align” +
Alldeles för gapigt för min smak.

Lisa Ajax – ”I Don’t Give A” ++
Inte jag heller.

Benjamin Ingrosso – ”Good Lovin’” ++++
Det är något med Wahlgrenklanen som tilltalar mig. De är så pigga och fräscha hela gänget. Benjamin bjöd på ett nummer som var någon slags blandning av alla unga mäns framträdanden från de sista fem åren. Men ingen har någonsin toppat det med så håriga armar. Själva låten hamnade lite i skymundan av allt som föregick på scenen; den gubbiga byxan, de svängande höfterna och det äckligt perfekta hårsvallet. Ändå kunde jag skönja något bra i det hela.

Italienare 50 %
Vidare till final gick de bästa, Mariette och Benjamin. En andra chans får Dismissed och Lisa Ajax.

Nästa vecka drar karusellen vidare till min hemstad Växjö. Det kan inte bli annat än bra. Jag kommer missa livesändningen på grund av kvällsarbete, vid den tidpunkten brukar jag vara rysligt upptagen med att sitta i stuen och dricka kaffe och läsa Lofotposten.

2 kommentarer:

  1. Var det du som bidraget med norska skabben?Klockren analys förutom Pontare somjag tyckte var rätt bra om man blundade!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha! Nä jag är oskyldig! Pontare var kanske okej, men en låt som bara rinner av en är en dålig låt.

      Radera