onsdag 18 januari 2017

Natalie Hemby - Puxico

Puxico är Natalie Hembys debutplatta men hon är verkligen inte oäven inom musikbranchen. I mer än tio år har hon verkat som låtskrivare åt diverse kända countryartister. Till exempel kan Miranda Lambert tacka sin himmelska fader för Hemby och låtar som "Virginia Blubell" (personlig favorit!), "Airstream Song" och "Smokin' and Drinkin'".

Puxico är den lilla staden i Missouri där Hemby växte upp, Hembys hemby(!). Jag anar alltid stordåd när artister väljer sådana trubbiga titlar på sina verk. Det är i regel också ett gott tecken att man motstår frestelsen att ha en bild på sig själv på skivfodralet. Så långt alla rätt alltså. För inte bara har plattan den torftigaste av titlar, den bjuder också på en riktigt stram omslagsbild.

Och visst serrni, Puxico är en synnerligen gemytlig liten platta. En och annan pedal steel gitarr seglar förbi men i övrigt är cuntrytemat rätt så nedtonat. Trots avsaknaden av uppenbara countryreferenser tycker jag mig ändå känna en countrådra i varenda låt. Det går väl inte att få ur sig något annat när man växer upp i en bitteliten stad in the middle of nowhere, Missouri.

Jag har visst gillat Natalie Hemby i tio år, klart hennes debutplatta också är alla tiders.

Bästa spår: "Cairo, IL", "This Town Still Talks About You"

Betyg: 4 (av 5)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar