fredag 27 januari 2017

Alice b - Mega (Skisser 2005-2016)

Alice b kom från ingenstans och förtrollade hela min tillvaro våren 2012. Hennes debutplatta var rent magisk och länge kändes det som att det bara var jag i hela världen som upptäckt henne. Så småningom kom platta nummer två, tyvärr inte lika bra, och sedan tumultet med spelningen på Ullevi som förband för Håkan Hellström och med det trist mediauppbåd.

Men bakom allt det där har det alltid funnits en ödmjuk musiker som bara vill få ut sina verk. Hemma på kammaren har hon spelat in drösvis med låtar och nu hade hon plötsligt så många att hon bara bara var tvungen att dela med sig. 81 spår blev det tillslut, det udda antalet för att hon helt enkelt glömt en låt som var för bra för att utelämnas. Detta är på något vis så talande för Alices konstnärsskap. Det är inte så jädra noga med saker och ting.

Personligen är jag egentligen inte ett fan av den hör typen av demosläpp, tacka vet jag välproducerade plattor med 10-13 noga utvalda spår. Men trots att de 81 spåren är inspelade via datormicken långt bort från snajdiga studios är soundet imponerande krispigt. Det hör också till sak att Alice b helt enkelt inte haft råd att på konventionellt sätt spela in sina låtar och då kan jag med ett mer förlåtande sinne acceptera detta udda tilltag.

Jag är ännu långt ifrån att ha lyssnat igenom samlingen, det kommer ju ta år och dar, men jag ville som representant för countrybloggare som har en alldeles särskild plats i hjärtat för Alice b få ut budskapet om detta maffiga megademosläpp.

Klappad i huvudet av dementa syltetøyfingrar-frisyr.

2 kommentarer:

  1. Ok, är det sån frisyr du har nuförtiden? En bild tack.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har inte förevigat det, heldigvis.

      Radera