tisdag 24 januari 2017

Courtney Marie Andrews - Honest Life

Honest Life är Courtney Marie Andrews svindlande sjätte platta. Vad hennes tidigare verk bjuder på har tyvärr gått förbi hela redaktionen på Kerstin's Country Music Blog, men angående Honest Life är vi alla rörande överens om att det är något av ett mästerverk.

Andrews sjunger med en ljuv countryröst i klass med en ung Emmylou Harris. Faktum är att låtarna alla skulle kunna vara saxade ur valfri countrylegends repertoar. Jag menar lyssna bara på "Let The Good One Go" och "Only In My Mind" och försök att förstå att de är nutida countrymusik från en 26-åring från Phoenix, Arizona.

Trots att hela albumet går i stilla mak finns det inte ett dött ögonblick bland de tio spåren. Jag skulle kunna nämna samtliga låtar under rubriken bästa spår, ni får helt enkelt utforska själva. Ni kan förbereda er på nygammal country inbäddat i pedal steel gitarrer, piano, stilla trumvisp och ett och annat gitarrplink. Tycker ni inte om det är det förmodligen något fel på er. Sök vård.

Men för protokollets skull kan vi ändå säga att exempelvis "How Quickly Your Heart Mends" är väldigt, väldigt bra.

Betyg: 5 (av 5)Courtney Marie Andrews gör Sverige 17-19 mars. Se spelschemat här.

3 kommentarer:

 1. Så omnämner du inte ens bästa låten på skivan... "15 Highway Lanes". ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har rätt, den är bra. Men det är ju alla låtar!

   Radera
 2. Wow...vilken fantastisk platta och vilken röst hon har. Liknelsen med en ung Emmylou är helt korrekt. Som du konstaterar finns inga dåliga spår här. De låtar ni nämnt håller jag med om är bra men "Honest Life" är helt magisk. 5 av 5 räcker inte. Det blir 5½.

  SvaraRadera