söndag 22 januari 2017

Ukerapport

En uke i Lofoten och så mycket att diskutera. Norrmän är ju som bekant det lustigaste av folkslag. Till exempel var det krav på hette (badmössa) när jag var i simhallen i fredags. Damen i receptionen fick tillslut visa en hette för att jag skulle kunna linda min lilla hjärna runt konceptet. Det var dock inga problem i sak eftersom jag alltid simmar med mössa och igenimmade goggles. I poolen rådde sedan totalt kaos. Folk simmade hux flux. Det fanns inga avskiljande rep och ingen som helst fartindelning. Men hetta hade alla! Kanske skulle även Svolvær svømmehall må bra av ett öppet brev.

Veckan har mest spenderats på jobbet. Där var sig allt likt, det finns väl inget trevligare än att återvända till ett jobb som man redan kan? Då kan man hoppa över artigheterna och direkt vara en lat jävel sig själv.

Den stora skillnaden från sist är dock denna mörkertid. Jag vet att den officiellt är över och att solen faktiskt är över horisonten ett par timmar per dygn, men mörkt är det ändå mest hela tiden. I kombination med en meter snö är det som att traska runt i en julkalender. Jag älskar det, men jag får tacka min lucky star att jag fötts med ett så solitt skelett. Fingrarna på mina händer räcker inte till för att räkna hur många gånger jag ramlat på stadens gator och torg.

Veckans snöfall i kombination med ett par regnskurar har alltså skapat perfekta fallolyckeförhållanden. Men människor här verkar inte stå maktlösa inför vintern så som undertecknad. De tar på sig sina piggskor och pinnar iväg som om det vore den torraste av sommardagar. Kanske borde jag i ren överlevnadsstrategi skaffa mig sådana fräsiga ice bugs, eller en spark, eller både och!  Det gör något med shoppinglusten at isolera sig på det här viset, man vill köpa allt. Idag till exempel köpte jag fem sjokoladeboller fast jag bara "behövde" en.

I övrigt åkte jag skidor idag på lånad utrustning. Det var exakt lika magiskt som det ser ut, om man bortser från att fötterna låg dubbelvikta i ett par 37:or.

Ett instagram säger mer än tusen ord.

7 kommentarer:

 1. Eva kommenterar, försök nr 28

  SvaraRadera
 2. Haha! Där satt den! Synd att du inte hade nåt vettigt att säga....

  SvaraRadera
 3. Om du bara visste vad jag har sagt kloka o bra saker i mina första 25 försök.

  Dessutom: jag måste gå in på din orginalblogg (tidigare har jag ju kommenterat via bloglovin) o genom vissa hinder, tex det där med "bevisa att du inte är en robot"
  Såja har verkligen kämpat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är evigt tacksam för allt slit!

   Radera