fredag 29 april 2016

Elin Ruth live på Palladium

Mönsterås stolthet Elin Ruth gästade igår vår så kallade stad. För att vara en så pass etablerad och kompetent artist var publiksiffran märkligt låg. Förstår inte människor att hon är något av det finaste vi har i musikväg i Sverige?

Konserten var till en början tänkt att äga rum på teatern men eftersom antal sålda biljetter i princip bara hade fyllt en rad flyttades den till Kulturhuset Palladiums övre däck. Det är en udda lokal där man sitter i korta rader ungefär som i en buss. Hamnar man längst bak ser man förmodligen inte ett smack. Vilket vore en skam då Elin Ruth kanske är det snyggaste som någonsin satt sin fot på den scenen. Själv satt jag näst längst fram men lyckades ändå få vyn blockad av någon som haft den goda smaken att sätta sig ännu längre fram, bra gjort!

Elin Ruth började mol allena på scenen med bara en elgitarr som sällskap. Personligen tycker jag inte ljudet av elgitarr är särskilt angenämt men det mesta går ju att skölja ner när man samtidigt bjuds på den rösten. Den är verkligen helt utomjordiskt fantastisk. En efter en bjöds sedan fler bandmedlemmar upp på scenen och tillslut var de fyra stycken, ungefär lika många som publikantalet. Showen tickade på i dryga timmen och kulminerade sedan i ett extranummer som nästan var lika långt som huvudakten.

Det är alltid en fröjd att bevittna stora artister, synd bara att de korkade Växjöborna inte förstod att det hade en stjärna på besök.

Bäst: "One Last Time", "Your Love Is Loaded"

Instagram @barabaraberra

3 kommentarer:

 1. Du kunde väl ha sagt nåt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sorry! Men man har väl ett personligt ansvar att hålla koll på musikscenen i en sån här pytteliten stad....

   Radera
 2. Såg henne i linneparken följa sommaren, fantastiskt bra verkligen!

  Kram Joey💕

  SvaraRadera