söndag 24 april 2016

Fairground Saints - Fairground Saints

Den glada trion från Kalifornien släppte sin självtitulerade debutplatta i fjol. Om man bara kan finna kraften inom sig att se förbi deras fåniga bandnamn så har man funnit sig en riktig guldgruva till lättsam folkpop.

Till exempel hade de ju kunnat heta Mason Van Valin Trio, eller Elijah Edwards Trio eller Megan McAllister Trio men jag blev tyvärr inte tillfrågad i ämnet.

Bandet har lirat ihop i ett par år men alla tre är tydligen små underbarn när det kommer till musik och började på varsina håll redan i blöjålder med diverse instrument och sång. Tillslut fann de varann via The World Wide Web och 2014 knep de sitt första skivkontrakt.

Trion har verkligen hittat en härlig balans mellan folk, pop och bluegrass. De verkar dessutom som de hittat den bästa producenten och studion i Amerika för krispigare ljud får man leta efter. Framförallt är det de ambitiösa arrangemangen med gitarr, mandolin, hackbräde (dulcimer på engelska) med mera som gör att Fairground Saints lyfter till en nivå högre än många andra unga musikanter i samma slag. Men det är heller inget större fel på deras röster och de samsas vänligt vid micken, det finns ingen uppenbar huvudvokalist och den variationen är alltid trevlig på en platta tycker jag.

Bästa spår är den medryckande "Turn This Car Around". Men "Can't Control The Weather" och dobrostänkta "Ain't Much For Lying" och "Still" är också top notch. 

Betyg: 3,5 (av 5)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar