lördag 7 februari 2015

Melodifestivalen 2015: Deltävling 1 Göteborg

Kära bloggvänner, alla fyra av er, jag är ledsen att behöva meddela er detta men nu drar den här schlagerkarusellen igång igen och jag är så illa tvungen att rapportera om skiten då jag är lite av ett musikorakel. Det var dock inte lätt att slita sig från herrarnas störtlopp från Beaver Creek. Att titta på störtlopp är som att jobba på en vårdavdelning, när som helst kan något gå fullständigt åt helvete. Och det är ju en härlig känsla!

Men tillslut knäppte jag över till ettan och möttes då av programledarna Sanna Nielsens och Robin Paulssons glada lynnen. Jag gillar Sanna då hon känns genomgod och det är ju en bra kvalitet hos en människa oavsett om man är programledare eller vanlig knegare. Robin har ju också blivit lite av en mysfarbror och det är svårt att tycka illa om grabben. Öppningsnumret var småkul men jag låg ju inte raklång med ofrivillig urinavgång av skratt direkt.

Så nu till musiken. Alltså det var ju inte mycket att hänga i julgranen men jag kunde ändå uppskatta lite av eländet. Molly Pettersson Hammars souliga stämma till exempel. Men jag hatar, alltså hatar verkligen, när man har två efternamn. Det hör ju inte alls hit egentligen men man kan inte ha massa människor som springer runt med flera rader långa namn på sina ID-kort, det funkar bara inte i ett civiliserat samhälle. Ett efternamn per människa!

Jag uppskattade också de viskande verserna på Erik Saades "Sting" men tycker artisten himself är ungefär lika spännande som en moderat. Betydligt intressantare var ju då de tre "dockorna" i Dolly Style, men låten var tyvärr relativt kass.

Vidare till final gick mycket riktigt Erik Saade samt veteranen Jessica Andersson. En andra chans får gullungarna i Dolly Style och Behrang Miri feat. Victor Crone (vars deltagande helt fick förbi undertecknad).

Nä hörneni, det blir inte roligare än så här. Men kanske nästa vecka då festivalen dra till Malmö! Men troligtvis inte.

Bäst ikväll!

2 kommentarer:

  1. Synd att du bara har 4 bloggvänner för du är ju så jävla rolig. Jag skrattar så jag har nästan ofrivillig urinavgång!

    SvaraRadera
  2. Håller med Eva alltid lika roligt att läsa inläggen!

    SvaraRadera