torsdag 26 februari 2015

Kelsey Waldon - The Gold Mine

För att vara en artist som inte gillar termen retrocountry så lirar Kelsey Waldon väldigt bra sådan. Men i hennes värld så lirar hon country kort och gott, och kanske har hon en poäng där. Det vi moderna människor så länge ansett vara country, typ Lady Antebellum och Blake Shelton, framstår ju som rena svenskpopen i jämförelse med Kelsey Waldons genuina sound.

The Gold Mine är 26-åriga Waldons debutplatta men att döma av kvaliteten skulle man kunna tro att hon haft flera decennier i branschen. Redan på första gitarriffen på öppningsspåret ”Town Clown” fattar man att den här tjejen kan musik, när hon sedan öppnar munnen och släpper ut de första fraserna är man helt såld. Hon har verkligen en röst som klippt och skuren för country.

Jag gillar särskilt de lite svängigare spåren som ”One Time Again”, ”High in Heels” och ”Best of Everything” men att höra hennes fina röst i lugna ”Me and You Again” och ”Getting There” är inte heller otrevligt på något vis.

Jag tippar ödmjukt på hatten åt Kelsey Waldons magnifika debut.

Betyg: 5 (av 5)
(Om ni tyckte detta var pretentiöst så ska det printas i Smålands Country Clubs tidning.)

1 kommentar:

  1. Kanonbra platta. Just så här skall country framföras 2015. Första spåret är ju nästan en kopia av Haggards "Okie from Muskoque" (förlåt stavningen). Betyget 5 av 5 är helt relevant.

    SvaraRadera