söndag 15 februari 2015

Melodifestivalen 2015: Deltävling 2 Malmö

Denna vecka drog schlagertåget till Malmö. Själv ville jag mest dra nåt gammalt över mig. Men trots många riktigt katastrofala låter fanns där ändå ett par ljusglimtar i mörkret. Här kommer min rapport med gästspel av Leffe och Bettan, två av Sveriges vassaste schlagerkritiker (som jag av en ren slump också är släkt med i rakt nedstigande led).

Linus Svenning öppnade de hela med en sång som med facit i hand var en av kvällens bästa. Men det var man ju lyckligt ovetandes om just då. "Men det var ju ändå en låt" som Leffe mycket korrekt konstaterade. Därefter kom Emelie Irewald som förutom en spektakulär byst också bjöd på schlagerhistoriens sämsta låt, han ger och han tar vår herre fader.

Som tur var kom direkt efteråt ett riktigt lyckopiller till schlager, "Groupie" av Samir & Victor. Om ni som jag är över tolv år gamla kanske ni inte vet vilka de är men tydligen är den ena någon form av Paradise hotel-"stjärna" och den andra modebloggare. Men otippat nog så svängde det rätt bra om "Groupie" och både jag och Bettan satt och sjöng med i refrängen samtidigt som vi så klart skämdes ihjäl över att vi faktiskt gillade skiten.

Neverstone lämnade oss alla helt oberörda.

Marie Bergman och Sanne Salomonsen gav oss ett par minuter av osynkade gälla tantstämmor. Leffe och Bettan undrade om de överhuvudtaget sjöng samma låt. Jag försökte försvara deras heder med att benämna det hela som tvåstämmigt trots att vi ju alla hörde att det lät förjävligt kort och gott. 

Sist men inte minst fick vi oss ändå lite högklassig schlager. Till och börja med veteranen Magnus Carlssons "Möt mig i gamla stan" som ju var riktigt bra. Det enda negativa man kan nämna var väl den fula byxan som riktigt stack i ögonen. Sedan kom Idol-Mariette med en mäktig schlagerdänga i modernt snitt. Tävlingens hittills vassaste nummer.

I övrigt tyckte jag Filippa Bark ryckt upp sig från förra veckan. Sanna och Robin var stabila. Men kvällens stora vinnare var ju Frida Hansdotter som knep ett silver i damernas slalom från världsmästerskapen i Beaver Creek.3 kommentarer:

 1. Klockren sammanfattning!/Bettan

  SvaraRadera
 2. Hur gick simningen idag? Själv led jag av akut brist på baddräkt och fick lämna simhallen utan simning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ingen simning idag pga sportlov. Det går ju att simma utan glasögon och mössa men baddräkten är ju onekligen svår att vara utan.

   Radera