söndag 17 augusti 2014

Randy Travis - Influence Vol. 2: The Man I Am

Randy Travis har huserat i countryns finrum ungefär lika länge som jag har levt. Under åren har han legat etta på countryns Billboardlista inte mindre än 18 gånger. Att han är en kompetent låtskrivare råder det ju alltså inget tvivel om men nu är han aktuell med sin andra coverplatta inom en tvåårsperiod.

I fjol släppte han coverplattan Influence Vol 1: The Man I am som var en hommage till countrymusiker som inspirerat honom genom åren. Man kan tycka att det skulle räcka med en sådan platta men Travis fick feeling och lanserar alltså nu volym 2 i denna coverserie. Personligen känner jag att det är en platta för mycket, vem behöver egentligen ytterligare ett coveralbum? Att det dessutom bara består av låtar från manliga artister gör ju inte att saken känns fräschare.

Men visst, Randy Travis har en fantastisk röst och det finns säkert många inbitna fans därute som gillar att höra honom i klassiker som ”Don’t Worry ’Bout Me” (Marty Robins) och ”Only Daddy That’ll Walk The Line” (Waylon Jennings).

Men en bra röst kan inte mildra det faktum att det här är ett fullständigt onödigt album som dessutom är en omodern gubbfest.

Betyg: 1 (av 5)

Gubbig, gubbigare, Randy.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar