tisdag 19 augusti 2014

Old Crow Medicine show - Remedy

Grabbarna i Old Crow Medicine Show har varit pionjärer inom genren som har många fina namn; old school country, bluegrass, folk och alternativ country. Jag kallar genren kort och gott (och lite elakt) för gapig country.

Remedy är deras åttonde platta och trots att ett par bandmedlemmar har bytts ut genom åren så är soundet i princip det samma, det kryllar av banjoplock, fiolgnissel och baktakt. Är man ett fan av den typen av musik/oljud så kommer man gilla det mesta på Remedy, och är man det inte så gillar man nog inte Old Crow Medicine Show alls.

Men låt oss för enkelhetens skull utgå från att vi alla gillar den här typen av schvungig country som har extra allt, ja då är ju Remedy ett kanonalbum. Låtar som ”Bushy Mountain Conjugal Trailer”, ”Shit Trailer” och “Tennessee Bound” är väl ungefär så bra som modern old school country någonsin blir.

Som en trevlig bonus bjuds man också på ett par lugna bitar som är riktigt fina. ”The Warden” är en personlig favorit som förutom vacker skönsång också har ett vettigt budskap. ”Dearly Departed Friend” är en annan uppskattad andningspaus på plattan.

Gillar man OCMS’s tidigare verk kommer man också gilla Remedy, för låt oss vara ärliga, det låter ungefär likadant. Men det svänger bra, grabbarna kan onekligen ta en ton, och ett par låtar är till och med lite rörande. Vad mer kan man begära av ett band som lirar gapig country?

Betyg: 4 (av 5)

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar