fredag 8 augusti 2014

Kerstin ger sig in i politiken

Är det någon mer än jag som kräks på årets valfilmer? Alliansen med sin översittarattityd klafsar runt med en tårta och spenderar nästan hela reklamsnutten åt att håna sossarnas kassa politik och sen avslutar de med att säga en mening om deras egna politik, "Alliansen håller ihop och lovar fler jobb". Så bra då men det kommer alltid finnas en klase människor därute som är arbetslösa, några procent mer eller mindre, vem bryr sig? Vill man jobba så finns det jobb. Man kan till exempel skaffa sig en undersköterskeutbildning och sen har man jobb resten av livet. Man kommer ha så mycket jobb att man önskar man aldrig skaffat sig den där utbildningen.Sossarnas film är tyvärr inte bättre. Se bara på eländet.Det här är ett stor problem med Sverige, vi tror vi har det dåligt fast vi ju fullständigt badar i lyx. I de flesta länder i världen tar man själv hand om sina gamlingar. Man rusar inte in någon eftermiddag i månaden och levererar lite blomster och gnäller över att mamman har blivit "placerad" nånstans (i en jättevacker trädgård!). Svenska gamlingar har det svinbra, problemet är väl mest att de aldrig dör och således blir väldigt många till antalet. Därför kan man inte hinna springa till varje gammal dam som darrigt sträcker sig efter ett glas vatten. Det är inte lika med dålig vård.

Det som ÄR dåligt med svensk sjukvård är att utbildad vårdpersonal gör ALLT, och därför blir tiden till själva vårdarbetet väldigt kort. Skulle vi på mitt jobb på sjukan till exempel slippa dela ut matbrickor till våra patienter så skulle vi alla kunna gå hem i tid om dagarna. Så in med lite glad arbetslös ungdom i vården så har vi löst både arbetsfrågan och välfärden i ett nafs.

Så jag dissar de pampiga storpartierna i höstens val och lägger istället min röst på den här bebisen. Så här fångar man sin publik Fredrik och Stefan!4 kommentarer: